Παρουσίαση – Κριτική ταινίας: Snitch – Το καρφί

SnitchΣτους κινηματογράφους  από 13 Ιουνίου

Ένα εκτενές επεισόδιο του Miami Vice αποτελεί η ταινία Snitch, κι ίσως δυστυχώς ούτε καν ισάξιο αυτών.

Ο γιός του John Matthews(Dwayne Johnson ή πιο γνωστός ως The Rock) συλλαμβάνεται για εμπόριο ναρκωτικών , αφού έχει παγιδευτεί απ ο έναν φίλο του. Ο μικρός Matthews λοιπόν προτιμά μετά από συζήτηση με τους γονείς του (τη μητέρα του και πρώτη σύζυγο του μπαμπά Matthews υποδύεται η Melina Kanakaredes ) να περάσει από 10 έως 30 χρόνια στη φυλακή αντί να συνεργαστεί με τις αρχές για την σύλληψη άλλων εμπόρων και να μειώσει την  ποινή του στον έναν χρόνο- δύσκολο να το πιστέψουμε αλλά ας το καταπιούμε. Στην συνέχεια ο μπαμπάς Matthews επιστρατεύει τους γνωστούς του για να έλθει σε επαφή με την αρμόδια εισαγγελέα (Susan Sarandon) και να την πείσει να αναλάβει εκείνος να βοηθήσει στην  σύλληψη εμπόρων ναρκωτικών. Στην αρχή εκείνη έχει αντιρρήσεις όμως αυτές αναμενόμενα κάμπτονται (DUUUH!!) και ο Rock βρίσκεται με την βοήθεια ενός πρώην κατάδικου (Jon Bernthal, ενδεχομένως γνωστός από το Walking Dead ) στους δρόμους να κυνηγά αρχηγούς καρτέλ…

Δυστυχώς δε πρόκειται για μια ταινία που πραγματεύεται ένα πρωτότυπο ζήτημα, δεν πραγματεύεται ένα συνηθισμένο ζήτημα από μια νέα οπτική και δεν αποδέχτηκε η ίδια την τάση χαζομάρας της(όπως πολύ επιτυχώς έκαναν τα Die  hard και συνοδεύτηκαν από το αντίστοιχο χιούμορ )ώστε να μπορέσουμε κι εμείς να αγνοήσουμε όλα τα κενά, τις ασάφιες, τις  αναμενόμενες τροπές, τους  τόσο τυποποιημένους χαρακτήρες που είναι σαν να έχουν βγει από γραμμή παραγωγής, αλλά ευαγγελίζεται μια δήθεν σοβαροφάνεια και κυρίως από αυτό χάνει.

Τόσο ο χαρακτήρας του Rock όσο κι η ερμηνεία του είναι αστείες. Οι φαν του CSI , συμπεριλαμβανομένης και της υποφαινόμενης,  θα πονέσουν να δουν την Kanakaredes σε ένα ρόλο που την κολακεύει τόσο λίγο. Οι λοιποί είναι σε μια καλή περίπτωση αδιάφοροι.

Ωστόσο η φωτογραφία είναι αρκετά καλή και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για καλοκαιρινή ταινία άρα και για ελαφρώς κατεβασμένες προσδοκίες. Δεν μπορώ όμως να μην θέσω το ερώτημα : «Πόσο;;;».Υποθέτω ότι αυτό θα απαντηθεί τελικά από τον κόσμο που θα την παρακολουθήσει .

Προσωπικά η ταινία δεν μου άρεσε (πολύ προφανές;), αλλά πάντα υπάρχει κοινό για αυτά τα έργα. Καλύτερα να μην συμπεριληφθεί στις προτεραιότητες σας.

Σκηνοθεσία : Ric Roman Waugh
Σενάριο : Justin Haythe, Ric Roman Waugh
Πρωταγωνιστούν: Dwayne Johnson, Jon Bernthal, Susan Sarandon
Διάρκεια : 112  λεπτά

Έλενα Στεφανάτου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.