Παρουσίαση – Κριτική ταινίας: Star Trek Into Darkness

star_trek_into_darkness_poster_enterprise

Από 11 Ιουλίου στους κινηματογράφους

Όταν το πλήρωμα του διαστημόπλοιου Enterprise ανακαλύπτει μία ασταμάτητη δύναμη, που μπορεί να προκαλέσει τον τρόμο μέσα στον αστρικό στόλο, ο Captain Kirk ηγείται ενός ανθρωποκυνηγητού, για να πιάσει έναν άνδρα που μπορεί να προκαλέσει μαζική καταστροφή.

Μετά την πλήρως επιτυχημένη ταινία του 2009, καλλιτεχνικά και εμπορικά, έρχεται και η δεύτερη ταινία, με τον ίδιο στόχο, και φυσικά στο τιμόνι της τον J.J. Abrams.

Η ταινία έχει συγκεντρώσει τις καλύτερες κριτικές και έχει, ήδη μπει στις 250 καλύτερες ταινίες στην λίστα του IMDB, στο νούμερο 194, όχι ότι αυτό σημαίνει κάτι, βέβαια…

Η ομάδα έχει να αντιμετωπίσει μια καινούργια πρόκληση και οι φανς θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι. Ένα από τα καλύτερα 3D της χρονιάς (και γενικότερα), με πολύ δράση. Στα συν οι αρκετές δόσεις χιούμορ, αν και θα μπορούσαν να είχαν πιο πολλές ατάκες. Ο Zachary Quinto αποδίδει, και πάλι, επιτυχημένα τον Spock, έχοντας στο πλάι του μια αδιάφορη Zoe Saldana, χωρίς ουσιαστικό ρόλο. Από την άλλη, έχουμε έναν εξαιρετικό Benedict Cumberbatch, που γίνεται πειστικός και ως καλός και ως κακός. Μην ξεχνάμε και τον Simon Pegg, που μαζί με τον Chris Pine κάνουν ένα ωραίο και αστείο δίδυμο.

Εξαιρετικά σκηνικά, οπτικά και ηχητικά εφέ, και ένα σενάριο που κυλάει εύκολα, με ουσία, ειδικά για ταινία δράσης. Θα μπορούσαν να λείπουν, βέβαια, κάποιοι συναισθηματισμοί προς το τέλος και η διάρκεια θα μπορούσε να είναι μικρότερη. Αυτό ίσως να εμποδίσει τους ουδέτερους του είδους να την απολαύσουν ως το τέλος.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε τώρα, είναι να περιμένουμε το τρίτο μέρος της ταινίας.

Σκηνοθεσία: J.J. Abrams
Σενάριο: Roberto Orci, Alex Kurtzman, Damon Lindelof
Πρωταγωνιστούν: Chris Pine, Zachary Quinto, Benedict Cumberbatch, Zoe Saldana, Simon Pegg, Karl Urban, John Cho
Διάρκεια: 132΄
Διανομή: UIP

Χριστίνα Φακίνου

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.