Παρουσίαση – Κριτική ταινίας: Un bonheur N’ arrive Jamais Seul – Η αγάπη δεν έρχεται μόνη

Από 4 Ιουλίου στους κινηματογράφους

Ο Σάσα είναι ένας ταλαντούχος πιανίστας, που αρνείται να πάρει τη ζωή στα σοβαρά. Αγαπά τους φίλους του, τα πάρτι, τα one night stand και φοβάται τα παιδιά. Όλα αυτά αλλάζουν όταν γνωρίζει την Σαρλότ, η οποία έχει τρία παιδιά και έναν ζηλιάρη πρώην σύζυγο.

Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι αν αυτή η ταινία ήταν του Χόλυγουντ, θα έτρωγε πολύ περισσότερο κράξιμο απ’ όσο πρόκειται να φάει… Αδικία, το ξέρω.

Όταν ξεκίνησε διέκρινα πολλά προβλήματα, αλλά δεν περίμενα ότι η αρχή θα ήταν το καλό μέρος. Στην αρχή, λοιπόν, είχε καλές ατάκες και αρκετό χιούμορ, που κράτησε στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας. Είχε, βέβαια, και αρκετές δόσεις υπερβολής. Από τα γεγονότα, τις πράξεις των ηρώων ως και τα λόγια τους, σου υπενθύμιζαν συνεχώς ότι βλέπεις ταινία, χωρίς να σε παρασύρει η ιστορία ή να γίνεται πιστευτή.

Είχες, φυσικά, δύο συμπαθέστατους πρωταγωνιστές, καλούς δεύτερους ρόλους, ενώ και οι χαρακτήρες ήταν καλοδουλεμένοι.

Από την μέση και μετά η ταινία έγινε υπερβολικά συναισθηματική και ψευτο-ρομαντική. Οι ήρωες ήταν δύο σαραντάρηδες και νόμιζες ότι το σενάριο είχε γραφτεί για μικρά παιδιά. Η ιστορία και η εξέλιξη ήταν προβλέψιμη και ήταν κάτι που έχεις παρακολουθήσει σε άπειρες άλλες ρομαντικές ταινίες. Ακόμα και η μουσική, ενώ στην αρχή ήταν καλή, στη συνέχεια έγινε πολύ «αμερικανο-ρομαντική».

Αν επιλέξετε να πάτε να δείτε το «Η αγάπη δεν έρχεται μόνη» θα περάσετε πολύ ευχάριστα, ίσως και να γελάσετε, αρκεί να φύγετε προς το τέλος.

 

Σκηνοθεσία: James Huth

Σενάριο: James Huth, Sonja Shillito

Πρωταγωνιστούν: Gad Elmaleh, Sophie Marceau, Maurice Barthélémy, François Berléand

Διάρκεια:110΄

Διανομή: Seven Films

 

Χριστίνα Φακίνου 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.