Πενία τέχνας κατεργάζεται…

Η εποχή που διανύουμε είναι αρκετά δύσκολη και πλήττει κυρίως τους νέους, ωστόσο, μέσα από αυτήν την κρίση ορισμένοι άνθρωποι διαθέτουν την ευφυΐα να αδράξουν τις ευκαιρίες ή απλά να τις δημιουργήσουν!

'Εκθεση γ.Σινάνη

Ο νεαρός δημιουργός  Γιώργος Σινάνης κάνει τα δικά του πρώτα βήματα, πρωτοπορώντας  στον χώρο της δημιουργίας και αν θέλετε της μόδας. Μπορεί οι  σπουδές του ως Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού να έληξαν άδοξα, όμως, τα ταξίδια, οι διάφορες ενασχολήσεις του και το δημιουργικό του ταμπεραμέντο τον οδήγησαν  στην “καλλιτεχνική καταστροφή του υφάσματος” όπως ο ίδιος  δηλώνει στο RoadStory.gr.

Πρόκειται για ζωγράφο; Όχι, πρόκειται για έναν καλλιτέχνη απλώς!

'Εκθεση γ.Σινάνη4Προσπάθησε πολύ, μάτωσε πολύ -καθώς τα μέσα που χρησιμοποιεί ανήκουν στην ίδια κατηγορία αυτών που χρησιμοποιούν οι γιατροί (νυστέρια) -και ένα χρόνο μετά έρχεται με χαρά, να μας παρουσιάσει δείγμα της δουλειάς του, ευελπιστώντας στην αναγνώριση και απήχηση των έργων τέχνης που δημιουργεί.

Ρωτώντας  τον κ. Σινάνη ποιος είναι ο απώτερος σκοπός του, η απάντηση που μας δίνει είναι η εξής “Σκοπός μου είναι να γνωστοποιηθεί αυτή η εικαστική απεικόνιση. Η τεχνική να βρει τη θέση που της αναλογεί  στο χώρο της μόδας.”

'Εκθεση γ.Σινάνη3

Οι “χαρακτικές” αποτυπώσεις  του καλλιτέχνη δεν περιορίζονται μόνο στα  ενδύματα σε μορφή πίνακα, αλλά και σε ταπετσαρία τοίχου ή ακόμα και σε κουρτίνες. Οι δοκιμές που έχει κάνει, κυρίως στα παντελόνια, του επιτρέπουν να πει με βεβαιότητα ότι το σχέδιο είναι ευδιάκριτο ακόμα σε ένα τσαλακωμένο ύφασμα. Τα υφάσματα στα οποία εφαρμόζει την “τεχνική της κοπής” ή αλλιώς την “γλυπτική” μπορεί να είναι σατέν, μετάξι και όλα όσα είναι σε ύφανση denim (υφάδι και στημόνι).“Η τεχνική δεν επιδέχεται λάθους, πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος ελέγχοντας ακόμα και την αναπνοή σου.”

 

Πληροφορίες: Η έκθεση θα φιλοξενηθεί την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου  στο καφέ- μπάρ MAGIC BUS, (Εγνατίας 140, πίσω από την Εκ. Μεταμόρφωσης Σωτήρος) από τις 12 μ.μ. ως αργά το βράδυ.

Στεφανία Τσολάκη

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.