Περί συλλήψεως της Χρυσής Αυγής

Το μεγάλο θέμα που απασχολεί την ελληνική πολιτεία τα τελευταία εικοσιτετράωρα είναι σύλληψη του αρχηγού και των μελών της χρυσής αυγής. Ένα γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και πλήθος ερωτημάτων στην κοινή γνώμη.

xrusi avgi

  • Πολλοί σίγουρα θα αναρωτηθούν, γιατί τώρα; Η δράση του πολιτικού μορφώματος είναι χρόνια γνωστή όπως και η δράση των μελών της. Η ελληνική κοινωνία , δικαιοσύνη θα λέγαμε καλύτερα, είναι πληροφορημένη για κάθε κίνηση των μελών της. Επιπλέον δεν κρατήθηκαν όλα τα μέλη και κάποια αφέθηκαν ελεύθερα. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έδωσε την αφορμή. Τι κρύβεται όμως πραγματικά πίσω από τη σύλληψη και ποια η γνώμη του κόσμου γ αυτό;
  • Μεγάλη μερίδα του πληθυσμού νιώθει ανακούφιση για τη σύλληψη και την προφυλάκιση των συγκεκριμένων ατόμων. Αρκετοί είναι εκείνοι που χαρακτηρίζουν τον εν λόγω κόμμα εγκληματική οργάνωση και αναφέρουν πως το θέλουν εκτός ελληνικού κοινοβουλίου και ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των μελών του. Εκφράζει δε τη λύπη και την αγανάκτησή της όσον αφορά το γεγονός της αποφυλάκισης κάποιων μελών του κόμματος. Αυτό το τελευταίο γεννά ερωτηματικά σε όλους μας. Μήπως η αποφυλάκισή τους είναι αποτέλεσμα εντολών που προέρχονται από τους υψηλά ιστάμενους της ελληνικής κοινωνίας και μήπως δεν είναι τελικά ανεξάρτητη η ελληνική δικαιοσύνη από τα πολιτικά όργανα της ελληνικής κοινωνίας;
  • Δεν είναι λίγοι και εκείνοι που θεωρούν ως λανθασμένη τη σύλληψη και την φυλάκιση των μελών του συγκεκριμένου κόμματος. Αυτή η μερίδα του πληθυσμού θεωρεί αναγκαία την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής στο ελληνικό κοινοβούλιο καθώς πιστεύει πως πρόκειται για ένα κόμμα που υποστηρίζει τα ελληνικά συμφέροντα και κυνηγάει τους μετανάστες που για πολλούς αποτελούν το «μαύρο πρόβατο» και εμφανίζονται ως πηγή του κακού για ό,τι συμβαίνει. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που προφανώς είναι κ ψηφοφόροι του κόμματος σπεύδουν να εκδηλώσουν την ενόχληση τους για το συγκεκριμένο γεγονός και να δηλώσουν πως πρόκειται για τέχνασμα με σκοπό να περάσουν σε δεύτερη μοίρα τα πραγματικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Τέλος, είναι πολλά τα ερωτήματα που μας απασχολούν όλους. Μήπως πρόκειται όντως για πολιτικό τέχνασμα με σκοπό την πτώση των ποσοστών της χρυσής αυγής; Μήπως έγινε όλο αυτό για να περάσει στο παρασκήνιο η οικονομική κρίση; Η συνέχεια των πολιτικών και κοινωνικών γεγονότων νομίζω θα μας δώσει την απάντηση αργά η γρήγορα.

Μαρία Ντζούρα

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.