Πλημμύρισε η Τζακάρτα

Έντεκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Τρίτη και 18.000 έμειναν άστεγοι από τις πλημμύρες στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα, τις χειρότερες από το 2007, ανακοίνωσε επίσημη πηγή.

«Οι πλημμύρες συνεχίζονται και από τις 15 Ιανουαρίου έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι πέντε από ηλεκτροπληξία», δήλωσε εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών. Περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, διευκρίνισε ο ίδιος. Από τις πλημμύρες παρέλυσε χθες Πέμπτη ένα μεγάλο τμήμα της Τζακάρτας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η συνοικία που βρίσκονται τα περισσότερα κυβερνητικά κτίρια και επιχειρήσεις. Η κατάσταση σήμερα εξομαλύνεται, όμως ένα κομμάτι του κέντρου της πόλης παραμένει βυθισμένο στο νερό.

Οι πρεσβείες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας είναι περικυκλωμένες από τα νερά, όπως και πολλά πολυτελή ξενοδοχεία και ουρανοξύστες. Όλες οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε συναγερμό και η πόλη έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η Τζακάρτα αντιμετωπίζει κάθε χρόνο σοβαρές πλημμύρες την περίοδο των βροχών, από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο.

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.