ΠΡΟΣΟΧΗ: Εντοπίστηκε καρκινογόνος ουσία σε 14 διάσημες γερμανικές μπύρες

γερμανικές μπύρες - καρκίνος

Μικρή ποσότητα καρκινογόνου φυτοφαρμάκου εντοπίστηκε σε 14 διάσημες γερμανικές μπύρες σύμφωνα με μελέτη του Περιβαλλοντικού Ινστιτούτου του Μονάχου, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Η ουσία Glyphosat που εντοπίστηκε στις μπύρες αποτελεί ζιζανιοκτόνο και θεωρείται καρκινογόνος από τον ΠΟΥ.

Το μεγαλύτερο ποσοστό του ζιζανιοκτόνου Glyphosat, 29,75 μικρογραμμάρια, εντοπίστηκε σε ένα λίτρο της Hasseröder, ενώ στη βαυαρική Augustiner εντοπίστηκαν μόλις 0.46 μικρογραμμάρια. Η γνωστή Beck’s Pils περιείχε 5 μικρογραμμάρια Glyphosat ανά λίτρο, ενώ στις Paulaner Weissbier και Erdinger Weissbier εντοπίστηκαν 0.66 και 2.92 γραμμάρια αντίστοιχα.

Αξίζει παρ’ όλα αυτά να σημειωθεί ότι η παραπάνω μελέτη αμφισβητήθηκε από τη γερμανική Ένωση Ζυθοποιίας η οποία με ανακοίνωσή της τόνισε πως η εν λόγω ουσία χρησιμοποιείται ευρέως στη γεωργία οπότε είναι λογικό «να εντοπίζεται σχεδόν παντού», ενώ πρόσθεσε ότι το ποσοστό Glyphosate στις μπύρες δεν εγκυμονεί κανέναν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς «ένας ενήλικας πρέπει να πίνει 1.000 λίτρα μπίρας την ημέρα για να υποστεί κάποια βλάβη στην υγεία του».

NewsRoom

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.