ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΕΦΕΤ αποσύρει από την αγορά επώνυμο ελαιόλαδο

ελαιόλαδο

Στα πλαίσια του ελέγχου τροφίμων που διενεργεί ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπιστώθηκε ότι το ελαιόλαδο που κυκλοφορεί στην αγορά ως «Παρθένο Ελαιόλαδο» ΠΑΡΓΑ σε μεταλλική συσκευασία 5L με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 20 Αυγούστου 2015, το οποίο παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την εταιρεία «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΩΤΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε» στην Αγιά Πρεβέζης στην Πρέβεζα εμπίπτει στην κατηγορία «ΛΑΜΠΑΝΤΕ» και καθίσταται μη βρώσιμο. Στο εν λόγω ελαιόλαδο βρέθηκε ότι η απορρόφηση στο υπεριώδες φάσμα υπερβαίνει το επιτρεπτό όριο και κρίνεται επικίνδυνο.

Επίσης, η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας έκρινε ότι το προϊόν «Καλαμποκάλευρο Καρδίτσας» σε συσκευασία του 1kg με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 10 Φεβρουαρίου 2015, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται από τον παραγωγό αγροτικών προϊόντων «Ντάφος Όμηρος, Ματαράγκα Καρδίτσας», περιέχει φουμονισίνες (μυκοτοξίνες) σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από τα επιτρεπτά επίπεδα.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την αγορά. Καλούνται οι καταναλωτές, που τα έχουν ήδη προμηθευτεί, να μην τα καταναλώσουν.

RoadStory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.