[ΠΡΟΣΩΠΑ] «I am what I am, I am my own special creation…» – O Τάκης Ζαχαράτος σαρώνει στο Παλλάς

Μετά τον περσινό του θρίαμβο στο Θέατρο Αλίκη με την παράσταση «I am what I am», ο Τάκης Ζαχαράτος επέστρεψε για πέντε μόνο εμφανίσεις (δυστυχώς) αυτή τη φορά στο Παλλάς!

Ζαχαράτος 1

Στη μεγαλύτερη θεατρική σκηνή του κέντρου της Αθήνας παρελαύνουν πρόσωπα της επικαιρότητας αλλά και θρυλικές προσωπικότητες της τέχνης και όχι μόνο. Τις προηγούμενές του μεταμφιέσεις έρχονται να συμπληρώσουν η Νάνα Μούσχουρη (για πρώτη φορά), η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, η Μελίνα Μερκούρη… Η τελευταία μάλιστα είναι και αυτή που προκαλεί κυριολεκτικά ανατριχίλα με τον λόγο της/του.

Άλλωστε αυτή είναι και η ουσία του καλλιτέχνη, μέσω του έργου του να μεταδίδει μηνύματα, να κινητοποιεί την κρίση και την σκέψη και ο συνδυασμός της Μεγάλης Ελληνίδας με το πηγαίο ταλέντο και την ευφυΐα του Τάκη, αποτελεί το επιστέγασμα του παραπάνω ορισμού.

Προσωπικά τον επισκέφθηκα στην τρίτη από τις πέντε παραστάσεις του, όπου όπως με ενημέρωσε ο ίδιος ήταν δυστυχώς αρκετά άρρωστος και είχε το άγχος μήπως δεν τα καταφέρει. Μπορώ ωστόσο να σας διαβεβαιώσω πως το σύνολο του κοινού από κάτω δεν εισέπραξε τίποτα λιγότερο συγκριτικά με τις προηγούμενες εμφανίσεις του. Αν λάβουμε δε υπόψιν την κατάστασή του, διαπιστώνουμε ότι τελικά ήμασταν τυχεροί και εισπράξαμε κάτι ακόμη περισσότερο.

Εισπράξαμε την αγάπη και το πάθος ενός πραγματικού καλλιτέχνη να θέλει να γίνει κοινωνός γέλιου αλλά και ιδεών – μηνυμάτων ξεπερνώντας ακόμη και τον ίδιο του τον εαυτό.

Τάκης Ζαχαράτος , «I am what I am, I am my own special creation…», πραγματικά ξεχωριστός!

Θάνος Βάγιος

 

Διαβάστε εδώ την Συνέντευξη του Τάκη Ζαχαράτου στο RoadStory.gr για την παράσταση «I am what I am»

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.