Πωλείται η μυθική επαυλη του Αλ Καπόνε (Εικόνες – Βίντεο)

Στο «σφυρί» βγαίνει η έπαυλη του μεγαλύτερου γκάνγκστερ όλων των εποχών Αλ Καπόνε, ένα επιβλητικό κτίριο στο Palm Island της Φλόριντα, μεγέθους ποδοσφαιρικού γηπέδου.
Ο σημερινός ιδιοκτήτης, αγόρασε το σπίτι μόλις πριν από έξι μήνες για 7,4 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα μητρώα περιουσιακών στοιχείων της πόλης του Miami.

al capone

Το αρχοντικό χτίστηκε το 1922 από τον Clarence Busch , ένα μέλος της οικογένειας ζυθοποιία Anheuser-Busch και πουλήθηκε το 1928 έναντι 40.000 δολαρίων στον Αλ Καπόνε.

Η άφιξη του Αλ Καπόνε στη Φλόριντα είχε προκαλέσει σάλο, ωστόσο σύμφωνα με μαρτυρίες κατάφερε να γοητεύσει τους ντόπιους. Τους είχε υποσχεθεί να μην παραβεί το νόμο ενώ παράλληλα έσωσε σημαντικές δωρεές στους τοπικούς άρχοντες.

Μετά το θάνατο του Καπόνε το 1947, το σπίτι παρέμεινε στην οικογένειά του μέχρι της αρχές της δεκαετίας του 1970 όταν και αγοράστηκε από τον πιλότο της Delta Airlines, Henry Morrison.

Τη δεκαετία του 80 ανακαινίστηκε και πουλήθηκε το 2011 στο Peter Corsell, ιδρυτή της εταιρείας ενέργειας Grid Point.

Το 1931 και ύστερα από πολύχρονες έρευνες του επιθεωρητή Ουίλσον ο Καπόνε καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή. Η κατηγορία στηρίχθηκε στη μαρτυρία του δικηγόρου του Λώρενς Μάτινγκλυ, σε διάφορα στοιχεία με έσοδα του γκάνγκστερ και σε διάφορες άλλες μαρτυρίες.
Αρχικά δέχθηκε τις κατηγορίες, πιστεύοντας ότι θα υπήρχε ευνοϊκή μεταχείριση. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη με αποτέλεσμα ο Καπόνε να αναιρέσει την αρχική του κατάθεση. Προσπάθειες όπως αυτή της δωροδοκίας των ενόρκων δεν πέτυχαν και έτσι ο δικαστής Ουίλκερσον τον καταδίκασε σε δέκα χρόνια φυλάκιση επιβάλλοντάς του επιπλέον και πρόστιμα 50.000 δολαρίων.

al capone 1

Το 1932 μεταφέρθηκε στις φυλακές της Ατλάντα και στη συνέχεια σε αυτές του Αλκατράζ. Λίγο μετά το 1935 άρχισε να δείχνει συμπτώματα συφιλιδικής παράνοιας και άρχισε να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Τον τελευταίο χρόνο της ποινής του βρισκόταν στο Τέρμιναλ Άιλαντ της Καλιφόρνια. Αποφυλακίστηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1939 αφού πλήρωσε 37.617,51 δολάρια και αποσύρθηκε στο κτήμα του στη Φλόριντα.
Απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς στις 25 Ιανουαρίου του 1947.

Πηγή: news247.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.