Πόρισμα-φωτιά για τη λίστα Λανγκάρτ

Νέα ερωτήματα προκύπτουν από τα πορίσματα για την πορεία της λίστας Λανγκαρτ, καθώς όπως αποκαλύπτει η έρευνα το αρχείο πέρασε από πολλές φορητές μονάδες αποθήκευσης πράγμα που δυσχεραίνει το έργο των αρχών για άμεση πραγματογνωμοσύνη. Όλα αυτά βέβαια συμβαίνουν αφού οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση συνεχίζουν την τακτική της πλήρους αθωότητας, καθώς διατείνονται πως δεν είδαν το περιεχόμενο του usb.

Εν τω μεταξύ, από την πρώτη πραγματογνωμοσύνη προκύπτει ότι από τους 2.000 και πλέον φακέλους που περιελάμβανε το στικάκι, έχουν διαβαστεί μόνο 58, ενώ υπάρχουν οι κωδικοί από πολλούς υπολογιστές από τους οποίους έγιναν «ανοίγματα» της λίστας.

Πιο ειδικά, τα περισσότερα αντίγραφα της λίστας έγιναν από το 2009, δηλαδή πριν από την ημερομηνία παραλαβής της από τις ελληνικές διωκτκές αρχές, αφού χαρακτηριστικό είνι πως το πρώτο «άνοιγμα» συμπίπτει με την κυβέρνηση Καραμανλή χωρίς ωστόσο όπως φαίνεται απότις πληροφορίες να έχει γίνει κρούση στην ελληνική πλευρά για την αναφορά και την εκκμετάλλευσή της. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι πως τα ίδια αρχεία, εκτυπώθηκαν σε δυο μαζικές εκτυπώσεις, τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς. Στη συνέχεια, αποθήκευση του υλικού είχε γίνει τον Αυγουστο του 2010, λίγους μήνες προτύ γίνει η παράδοση της επισημα στον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο προκύπτει από τις ημερομηνίες αντιγραφής και δημιουργίας νέου αρχείου από τη στιγμή που έγινε η παράλαβή του αρχείου από το γραφείο του κ.Παπακωνσταντίνου. Mε κωδικό windows user, συνεργάτης του τέως υπουργού άνοιξε τη συσκευή αποθήκευσης μία μέρα μετά την παραλαή του,οπότε εξ όσων γνωρίζουμε ο συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου αντέγραψε τα αρχεία από το αρχικό CD που χάθηκε στο USB stick. Ακολούθησαν ύποπτες κινήσεις, καθώς ανοίχτηκε ξανά με τον ίδιο κωδικό δυο μέρες μετά, στις δώδεκα και είκοσι το βράδυ και πέντε μήνες μετά, όταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε αποχωρήσει από το υπουργείο οικονομικών.
Παράλληλα, το εν λόγω πόρισμα φανερνωναι κι ένα άλλο κωδικό, με τα στοιχεία SO113601 μπήκε δύο φορές και συγκεκριμένα μια μέρα μετά την αποστολή του φακέλου από το υπουργείο στο γραφείο του ΣΔΟΕ και τον κ.Διώτη καθώς και ένα χρόνο αργοτερα. Όπως τονίζεται, ο κωδικός προέρχεται πιθανότητα από τους υπολογιστές του Σώματος Οικονομικού Ελέγχου.

Αναφορικά τώρα με τα δύο ανοίγματα από τον υπολογιστή με τον κωδικό Sofia, που φέρεται να ανήκει σε στενό συνεργάτη του Ευ. Βενιζέλου, όπως έγινε γνωστό από κύκλους της Ιπποκράτους την 1η Οκτωβρίου του 2012 ο Ευ. Βενιζέλος βρισκόταν στις Βρυξέλλες και από εκεί επικοινώνησε με τη γραμματέα του στην Αθήνα, ονόματι Σοφία, και της ζήτησε να βρει το USB το οποίο περιελάμβανε τη λίστα Λαγκάρντ και να το αποστείλει στο πρωθυπουργικό γραφείο για να αρχίσει η έρευνα.

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.