Σε απεργιακό κλοιό ολόκληρη η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται αύριο, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, η χώρα καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν από μέρες εξαγγείλει τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης.

Συμμετέχοντας στις εν λόγω κινητοποιήσεις, στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Έτσι στην Αθήνα το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ δεν θα λειτουργούν από τις 05:00 έως τις 09:00, ενώ τα τρόλεϊ και ο προαστιακός  δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο. Τέλος τα ταξί δεν θα κυκλοφορούν από τις 08:00 έως τις 17:00.

Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη τα λεωφορεία θα λειτουργούν από τις 09:00 έως τις 20:00 ενώ τα ταξί θα παραμείνουν ακινητοποιημένα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια ολόκληρο το 24ωρο ενώ και οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ θα είναι δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο. Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στο πρόγραμμα των ελληνικών αεροπορικών εταιριών με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με τρίωρη στάση εργασίας (10:00 – 13:00).

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα εμπορικά καταστήματα με απόφαση της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) ενώ και η ΓΣΕΒΕΕ κάλεσε εμπόρους και βιοτέχνες να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους κλειστές. Τέλος κλειστά θα παραμέινουν και τα περίπτερα μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.