Σε ντέρμπι εξελίσσεται η εκλογική αναμέτρηση Ομπάμα – Ρόμνεϊ

Μετά από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Σάντι, οι δύο πολιτικοί αντίπαλοι, Ομπάμα-Ρόμνει, βρίσκονται αντιμέτωποι σε μία αναμέτρηση «χιτσκοκικής» εμπνεύσεως, καθώς η διαφορά ανάμεσά τους δεν είναι και τόσο διακριτέα.

‘Επειτα από τις ομιλίες των υποψήφιων προέδρων, ο λόγος δίνεται πλέον στον αμερικανικό λαό, αφού έμειναν μόνο λίγες ώρες έως ότου μιλήσουν όλοι οι Αμερικάνοι ( ψήφισαν ήδη 28 εκατομμύρια).

Όπως φαίνεται όμως από πρόσφατες δημοσκοπήσεις, τα προγνωστικά ( Wall Street Journal ) θέλουν τον Ομπάμα να προηγείται του Ρόμνει, με ποσοστό 51% έναντι 45% , στη πολιτεία του Οχάιο. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στις υπόλοιπες πολιτείες, οι οποίες προβάλλουν τον Ομπάμα ως νικητή των εκλογών.

Παρόλα αυτά η μάχη «στήθος με στήθος» συνεχίζεται και οι πολιτικοί αντίπαλοι εκθέτουν σε κάθε πολιτεία το προεκλογικό πρόγραμμα τους σχετικά με την ανόρθωση της οικονομίας και την ελάφρυνση των πολιτών. Συγκεκριμένα ο Μπάρακ Ομπάμα μιλά για νέες θέσεις εργασίας και επενδύσεις στους φορείς του κράτους (παιδεία), καθώς και για μείωση του εθνικού χρέους. Παράλληλα ο Ρόμνει στοχεύει περισσότερο στην φορολογική ελάφρυνση των πολιτών και κάνει αναφορά για τα εξωτερικά θέματα της χώρας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω δεδομένα φαίνεται πως αυτή η εκλογική αναμέτρηση θα είναι για «γερά νεύρα».

Τίνα Ζαβουδάκη

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.