Σκληρή κριτική από το ΣΥΡΙΖΑ και προετοιμαασία των πολιτικών του κινήσεων

Τις εργασίες της  Κεντρικής  Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με θέμα: «Η πολιτική και κοινωνική κατάσταση. Εκτιμήσεις και δράσεις – Πορεία προς το Ιδρυτικό Συνέδριο», ανοίγει σήμερα με ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας. Επιδίωξή του η επιτάχυνση των πολιτικών και οργανωτικών δράσεων του ΣΥΡΙΖΑ

Σε οργανωτικό επίπεδο, ο προσυνεδριακός διάλογος θα γίνει από 15 έως 30 Μαΐου, ενώ εντείνεται η προετοιμασία σε περιφερειακό επίπεδο για την εκλογή των αντιπροσώπων.

Παράλληλα, αναμένεται να ενταθεί και η προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ για τις περιφερειακές εκλογές του επομένου έτους. Στις 11 και 12 Μαΐου, αναμένεται να γίνει η επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, για να συζητήσει τα προσυνεδριακά κείμενα, ενώ τον Μάιο προγραμματίζονται και συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Κάνοντας ένα βήμα σε σχέση με την έως τώρα αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο» και πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία άλλη διέξοδος για την χώρα, παρά μόνο η παραίτηση της κυβέρνησης και η προσφυγή στις κάλπες, ώστε να προκύψει μια κυβέρνηση, που θα έχει και την εντολή και την στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας, να δρομολογήσει έναν εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση».

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση που μπορεί να διαχειριστεί ένα σχέδιο απεμπλοκής από τα Μνημόνια και την κρίση, δεν μπορεί να είναι άλλη από μια κυβέρνηση, με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑΕΚΜ, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι βαδίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση με αλαζονεία και ηγεμονική λογική». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , έκανε το πρώτο, μετά από μεγάλο διάστημα, άνοιγμα προς το ΚΚΕ τη στιγμή μάλιστα που στον Περισσό βρίσκεται σε εξέλιξη το 19ο συνέδριο καλώντας σε ενότητα. Διευρύνοντας το πεδίο των συμμαχιών ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται «σε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, και σε όλους τους δημοκράτες που είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν για την απαλλαγή της χώρας από τα μνημόνια».

Στο πλαίσιο της έντονης κριτικής προς την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα οξύς στην στάση της κυβέρνησης στην κρίση της Κύπρου, στην στάση έναντι της τρόικας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αδυνατεί να αναλάβει πρωτοβουλίες για την υπέρβαση της κρίσης και την συγκρότηση συμμαχιών με τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Οξύς ήταν ο κ. Τσίπρας και έναντι της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «πολιτικό αντίπαλο που ψεύδεται συνειδητά, διαστρεβλώνει συνειδητά, και έχει κηρύξει μια ανεπιτυχή εκστρατεία λάσπης, διαβολής και συκοφαντίας εναντίον μας». Γι’ αυτό, πρόσθεσε, είναι ευθύνη όλων, «να οργανώσουμε όχι μόνο την άμυνα, αλλά και την αντεπίθεσή μας,να ανοίξουμε το βηματισμό για την ανάληψη της κυβερνητικής ευθύνης,με πνεύμα ενότητας, ευρύτητας, αλλά και αταλάντευτη προσήλωση στο στόχο που η δραματική πραγματικότητα και η συγκυρία θέτουν: Να βάλουμε τέρμα στο καθεστώς των μνημονίων». Επίσης έκανε λόγο για «υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις» της κυβέρνησης με την τρόικα, ενώ επανέλαβε τη θέση του «ότι το πρόγραμμα της υποτιθέμενης διάσωσης της Ελλάδας, δηλαδή το Μνημόνιο, είναι κλινικά νεκρό». Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε επίσης τη θέση του ότι η αναστολή της συγχώνευσης, της Εθνικής με τη Eurobank, επιβεβαιώνει την αποτυχία του προγράμματος ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθώς και τις ανησυχίες του ΣΥΡΙΖΑ για παντελή έλλειψη σχεδιασμoύ και στοιχειώδους υπευθυνότητας από τη πλευρά της κυβέρνησης.

 πηγή:newsbomb.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.