Σκορπίζουν την στάχτη του γιου τους σε ολόκληρο τον κόσμο (Εικόνες)

τέφραΟι στάχτες τού Σι Τζέι Τουμέι, από το Μέιν των Ηνωμένων Πολιτειών, βρίσκονται σε περισσότερες από 100 χώρες, ακόμη και στο Διάστημα. O Σι Τζέι ήταν αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, που τον Απρίλιο του 2010, σε ηλικία μόλις 20 χρόνων, αυτοκτόνησε. 

 Τον Νοέμβριο του 2013 η μητέρα του, Χέιλι Τουόμι, στράφηκε στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να του δώσει την ευκαιρία, έστω και μετά θάνατον, να «επισκεφτεί» όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες του κόσμου.

Δεν ήθελα οι στάχτες του να κάθονται σε αυτή την τεφροδόχο για πάντα. Δεν πρόλαβε να δει τον κόσμο και ήθελα να προσφέρω στον Σι Τζέι κάτι που δεν είχε την ευκαιρία να έχει.

 είπε η Χάλι Τουμέι. 

Έτσι, δημιούργησε μια σελίδα στο Facebook με τίτλο “Scattering CJ” (Διασκορπίζοντας τον Σι Τζέι – https://www.facebook.com/scatteringcj). Στην αρχή η προσφορά ήταν περιορισμένη. Δώδεκα μήνες μετά, η τέφρα του γιου της έχει διασκορπιστεί σε πάνω από 100 σημεία πάνω στη Γη, αλλά και στο διάστημα. Tαξίδεψε με το φορτίο ενός πυραύλου, που απογειώθηκε πριν λίγες εβδομάδες από το Νέο Μεξικό.

  Συνολικά, εκκρεμούν οι αιτήσεις 9.000 (!) ανθρώπων που έχουν δηλώσει εθελοντές. Ωστόσο, οι γονείς του Σι Τζέι πρέπει να είναι επιλεκτικοί. Προτιμούν μοναδικούς προορισμούς όπου οι στάχτες τού CJ δεν έχουν φθάσει ακόμη.  Οταν κάποιος επικοινωνεί μαζί τους, η Χάλι τους στέλνει ταχυδρομικώς μια τσάντα με λίγες στάχτες, ένα γράμμα και μια φωτογραφία τού Σι Τζεί, με το μπλουζάκι των Red Sox.

Με αυτόν τον τρόπο ο Σι Τζέι έχει «ταξιδέψει» στην Αλαμπάμα, στο Αφγανιστάν, στην Καμπότζη… στο Πράσινο Ακρωτήρι! Οι γονείς του, λένε ότι στόχος τους είναι να έχουν σκορπιστεί και οι υπόλοιπες στάχτες του γιου τους ως τις αρχές του 2015.

RoadStory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.