Σκουλήκια τα πρωτεϊνούχα!

s920110062853075646_p5_i3_w500

Η τροφή του μέλλοντος θα φτιάχνεται από… σκουλήκια, τα οποία είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών.

Αυτό υποστηρίζει μια ομάδα φοιτητών από πανεπιστήμια των Η.Π.Α. και του Καναδά που συμμετέχει στο κίνημα «Thought for Food Challenge». Οι εν λόγω φοιτητές, από τα πανεπιστήμια Cornell στη Νέα Υόρκη και τη σχολή Schulich School of Business του πανεπιστημίου York στον Καναδά, δημιούργησαν το «κρέας από έντομα» (bug meat), το οποίο στην ουσία αποτελείται από… σκουλήκια (mealworms).

Η νέα αυτή βάση τροφής, που την ονόμασαν C-fu, αναπτύχθηκε κυρίως με στόχο να βοηθηθεί ο ολοένα αυξανόμενος παγκόσμιος πληθυσμός, ο οποίος αναμένεται να φθάσει τα 9.000.000.000 μέχρι το 2050. Οι κατασκευαστές της όμως πιστεύουν ότι θα μπορούσε να «πιάσει» και ως μια εναλλακτική επιλογή «υγιεινής διατροφής».

c-fu-teaser

Χρειάζονται 10.000 σκουλήκια για να φτιαχτεί σχεδόν μισό κιλό C-fu. Όμως, οι φοιτητές υποστηρίζουν ότι, το τελικό προϊόν έχει μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης από το τόφου, ενώ είναι πιο πλούσιο σε πρωτεΐνες από ένα αυγό. Ακόμη, περιέχει ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακής προσβολής, καθιστώντας το C-fu μια πιο υγιεινή (εναλλακτική) επιλογή αντί για κρέας.

Οι δέκα φιναλίστ του «Thought for Food Challenge» διαγωνίζονται για ένα έπαθλο 10.000 δολαρίων, το οποίο θα αποτελέσει την αρχική χρηματοδότηση για την παρουσίαση των προϊόντων τους «κατά της πείνας στον κόσμο» σε ένα συνέδριο τον επόμενο μήνα.

RoadStory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.