Σπεσιαλιτέ εστιατορίου παγκοσμίου φήμης με… ζωντανά μυρμήγκια (Εικόνες)

μυρμηγκια 1

Κατά καιρούς έχουμε δει και έχουμε ακούσει για διάφορα πιάτα κουζίνας που περιλαμβάνουν έντομα και ερπετά ως κύριο φαγητό-λιχουδιά. Αυτήν την φορά όμως, ένα εστιατόριο παγκοσμίου φήμης στο Τόκιο σερβίρει τα πιάτα με το φαγητό έχοντας πάνω ζωντανά μυρμήγκια.

Στο εστιατόριο Noma ο σεφ René Redzepi πρόσθεσε πρόσφατα στο μενού του εστιατορίου το πιάτο που φαίνεται και στην φωτογραφία, το οποίο περιλαμβάνει μεγάλες γαρίδες με ζωντανά μυρμήγκια να περπατούν πάνω τους

μυρμηγκια 2

Ενώ για εμάς το συγκεκριμένο θέαμα φαντάζει περίεργο και αηδιαστικό, για τους θαμώνες του Noma η χρήση ζωντανών μυρμηγκιών δεν αποτελεί έκπληξη, αφού μία έμπνευση του Redzepi, και ένα από τα πιάτα-υπογραφή του γνωστού σεφ, ήταν ένα μπιφτέκι ταρτάρ με μυρμήγκια, ενώ το 2012 το εστιατόριο Noma στο Λονδίνο σέρβιρε ζωντανά μυρμήγκια με κρέμα fraiche.

Όπως αναφέρει η Telegraph, η δυνατότητα βρώσης ζωντανών μυρμηγκιών δεν αποθάρρυνε τους πελάτες του γνωστού εστιατορίου, μια και η λίστα αναμονής αριθμεί περίπου 60.000 άτομα, αναφέρει η Τelegraph.

RoadStory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.