Στα δικαστήρια 65χρονος κρητικός – Εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του

Δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου, αποδεικνύοντας πως έχουν «σφίξει» τα λουριά για όλους όσοι είχαν βρει τον τρόπο να βάζουν στην τσέπη τους, λεφτά που κανονικά δεν τους ανήκουν.

dikastiria

H σημερινή απόφαση του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, αφορά έναν 65χρονο συνδικαιούχο λογαριασμού σύνταξης του ΙΚΑ, ο οποίος εισέπραττε τη σύνταξη της μητέρας του, που… είχε πεθάνει από το 2008, χωρίς ο γιος της να το δηλώσει ποτέ στην υπηρεσία.

Για 3 χρόνια ο γιος εισέπραττε κανονικά τη σύνταξη, ζημιώνοντας το ΙΚΑ με το ποσό των 27.000 ευρώ.

Το Ίδρυμα είχε κινήσει κανονικά όλες τις ενέργειες και είχε καταφέρει να πάρει πίσω το ποσό των 12.000 ευρώ και για τα υπόλοιπα κινήθηκε δικαστικά, στέλνοντας την υπόθεση στο ακροατήριο.

Πρωτόδικα ο 65χρονος είχε καταδικαστεί σε 8μηνη φυλάκιση, ποινή που επαναβεβαιώθηκε σήμερα και σε δεύτερο βαθμό, ενώ το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη τελεσίδικη απόφαση σε επίπεδο Κρήτης που καταδικάζει συνδικαιούχο λογαριασμού του ΙΚΑ, που παράνομα εισέπραττε χρήματα χωρίς να το δικαιούται!

Πηγή: newsit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.