Στην ανοιξιάτικη Ύδρα, την αρχόντισσα του Σαρωνικού..!!

Στενά σοκάκια, ανθισμένες μπουκαμβίλιες, η μυρωδιά της θάλασσας και ο ήχος από τα κύματα. Όπου και αν βρίσκεσαι, η θάλασσα είναι πάντα αρκετά κοντά για να την ακούσεις. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων σίγουρα ένα ατού.  Ένα από τα πιο όμορφα νησιά στην Ελλάδα και σίγουρα το πιο γραφικό στον Αργοσαρωνικό.

υδρα

Εδώ οι νύχτες είναι μαγικές με τα αστέρια να λάμπουν δυνατά και το αεράκι να μεταφέρει την μουσική από τα μαγαζιά σε όλο το νησί. Ενώ τα σπίτια είναι χτισμένα αμφιθεατρικά, με πέτρα και κρατάνε δροσιά τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες.

πιτυούσαΜόλις 200 μέτρα από το λιμάνι βρίσκεται ο Ξενώνας Πιτυούσσα, ένας πετρόκτιστος, όμορφος ξενώνας πολύ κοντά στο κέντρο. Το όνομα του σημαίνει «πευκόφυτος» και είναι το αρχαίο όνομα του ίδιου του νησιού.

Οι εσωτερικοί χώροι διατηρούν την παραδοσιακή αρχιτεκτονική αλλά διαθέτουν και όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Δημιουργούν με αυτό τον τρόπο μια αίσθηση διακριτικής πολυτέλειας, απόλυτα εναρμονισμένη με την ομορφιά του φυσικού περριβάλλοντος όλη την χρονιά. (www.piteoussa.com)

Ένας καφές στην βεράντα κάτω απο το μεγάλο πεύκο είναι απαραίτητος, και μετά σειρά έχουν οι παραλίες, πολλές, μικρές, κρυφές ή πολύ γνωστές. Οι πεζοπορικές διαδρομές, τα θαλάσσια σπορ, τα μουσεία, τα μοναστήρια, οι gallery, ο γύρος του νησιού και οι βόλτες με τα καραβάκια ή απλά ένα ποτό στα μαγαζιά του λιμανιού δίπλα στη θάλασσα. Οι επιλογές αμέτρητες, καθώς η Ύδρα προσφέρεται για διαφορετικά είδη διακοπών. Το μόνο σίγουρο είναι οτι όλοι θα τιμήσουν το καλό της φαγητό.

Ξερή ελιάΜια απο τις πιο παλιές ταβέρνες του νησιού είναι η Ξερή Ελιά. Κουβαλάει 200 χρόνια ιστορίας σε έναν υπέροχο χώρο που θυμίζει άλλες εποχές.

Καθίστε στην πλακόστρωτη πλατεία με τα τραπεζάκια, η οποία κάποιες μέρες φιλονεξεί ζωντανή μουσική. Η κουζίνα με τα θαλασσινά, εδώ έχει την τιμητική της. Όλος ο πλούτος της θάλασσας σε όλες τις μορφές και γεύσεις, καθώς και μαγειρευτά φαγητά. Τα Βαρελίσια κρασιά είναι παραγωγής του ιδιοκτήτη και ταιριάζουν ιδανικά με το μενού της ταβέρνας. Ενώ η άψογη εξυπηρέτηση θα σας ικανοποιήσει απόλυτα. (www.hydra.gr//kseri-elia)

Ύδρα 1

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.