Στην Θεσσαλονίκη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας 2014

Το 2014 η Θεσσαλονίκη θα έχει την τιμητική της. Εκτός από Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας θα είναι και η διοργανώτρια πόλη του παγκόσμιου πρωταθλήματος παράκτιας κωπηλασίας. Η απόφαση πάρθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου16/02 στην Κοπεγχάγη κατά τη συνεδρίαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας (FISA), όπου και ψηφίστηκε η Θεσσαλονίκη ως διοργανώτρια.
Αρωγός της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Ναυτικών Σωματείων (ΕΚΟΦΝΣ), στην προσπάθεια ανάληψης του παγκόσμιου πρωταθλήματος, αλλά και συνδιοργανωτής είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ κ. Ιωάννης Καρράς και η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Πασχαλίδου υπέγραψαν το συμβόλαιο ανάθεσης των αγώνων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ελληνική ομοσπονδία.
Η αισιοδοξία για την έκβαση του αποτελέσματος ήταν διάχυτη και εμφανής στις δηλώσεις στα ελληνικά ΜΜΕ και από τις δυο πλευρές. Νωρίτερα τον Φεβρουάριο, κλιμάκιο της FISA επισκέφτηκε την Θεσσαλονίκη για να ελέγξει όλες τις παραμέτρους για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Ο τόπος θα οριστεί η παραλιακή της Θεσσαλονίκης και κατά πάσα πιθανότητα η εκκίνηση θα δοθεί στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ενώ ο τερματισμός της διαδρομής αναμένεται να οριστεί η Πλατεία Αριστοτέλους.
Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Θεσσαλονικείς. Κάτι εντελώς πρωτόγνωρο για την πόλη, που ίσως προσελκύσει εκείνη την περίοδο (17-19 Οκτωβρίου 2014) αρκετούς τουρίστες. Το άθλημα της παράκτιας κωπηλασίας είναι κάτι σχετικά  άγνωστο για τα εγχώρια δεδομένα αφού κάνει τα πρώτα του βήματα μόλις τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα πληρεί τις προύποθέσεις αφού διαθέτει μεγάλο μήκος παράκτιας ζώνης, ενώ η ανάληψη τέτοιου είδους διοργάνωσης από ελληνική πόλη, βάζει τα θεμέλια για τη δημιουργία σχετικών υποδομών αλλά και προϋποθέσεων διεύρυνσης του αθλήματος και σε άλλα μέρη της χώρας.
Αριστείδης Γκαλέτσης

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.