Στην παρουσίαση βιβλίου της Ράνιας Θρασκιά στη Θεσσαλονίκη! – Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες

«Εγώ το βιβλίο το διάβασα μέσα σε ένα βράδυ και πραγματικά δεν κατάλαβα πότε έφτασα στην τελευταία σελίδα», με αυτά τα λόγια ξεκίνησε να προλογίζει τη Ράνια Θρασκιά η αγαπημένη της φίλη και παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά στην παρουσίαση του πρώτου της βιβλίου με τίτλο «Κοιτάω μπροστά». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 17 Απριλίου 2013 σε γνωστή αλυσίδα πολυκαταστημάτων τεχνολογίας, πολιτισμού και ψυχαγωγίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και οι κάτοικοι της πόλης έσπευσαν να δουν και να χειροκροτήσουν από κοντά τις δύο κυρίες, οι οποίες έχουν περάσει από την τοπική τηλεόραση πριν ανοίξουν τα φτερά τους για το τηλεοπτικό σκηνικό της πρωτεύουσας.

Η Φαίη συνέχισε λέγοντας, ότι «ο λόγος που σε θαυμάζω είναι γιατί ακούς με συναίσθημα, αλλά απαντάς με τη λογική. Νομίζω ότι είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να δώσεις μια συμβουλή. Η Ράνια γράφει χωρίς να κουνάει το δάχτυλο. Δεν μαλώνει, αλλά έχει το χάρισμα να ακούει.» και επεσήμανε κάποια κομμάτια του βιβλίου που η ίδια ξεχώρισε.

«Η απόφαση για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου ήρθε την περίοδο της ομώνυμης εκπομπής. Τότε άνοιξε στα μάτια μου ένας νέος κόσμος επικοινωνίας. Εξεπλάγην με την ανάγκη όλων αυτών των ανθρώπων να επικοινωνήσουν να μοιραστούν πάρα πολύ απόκρυφα σημεία της καρδιάς τους και της ζωής τους, αυτό που τους πονάνε κυρίως. Το αρχικό ξάφνιασμα στην πορεία έγινε ένας νέος κόσμος για μένα. Όταν, λοιπόν η εκπομπή ολοκλήρωσε τον κύκλο της έπειτα από 3 χρόνια ένιωσα την ανάγκη να γεννήσω νέες εκπομπές πλάθοντας τες μέσα στο μυαλό μου. Έτσι, όλες αυτές οι ιστορίες που μου είχατε εκμυστηρευτεί, ο καθένας με το δικό του τρόπο, είτε φανερά είστε σκοτεινά, έμειναν μέσα στο μυαλό μου και άρχισα να τις αποτυπώνω στο χαρτί. Μπορεί να έχω αλλάξει πολλά πράγματα, όπως ονόματα, τοποθεσίες ή χρονολογίες, ωστόσο η αλήθεια αυτών των ιστοριών, των δικών σας ιστοριών κρύβεται μέσα σε αυτό το βιβλίο. Το βιβλίο περιλαμβάνει 36 ανθρώπινες και ζεστές ιστορίες, από τις οποίες κάποιες θα σας θυμώσουν, μπορεί να θυμώσετε και με εμένα σε μερικές από αυτές, άλλες θα σας στεναχωρήσουν ή το αντίθετο. Ένα είναι βέβαιο, όμως, αυτό το βιβλίο μέσα από ένα μικρό μονοπάτι ή ένα μεγάλο δρόμο σίγουρα θα ανοίξει ένα παράθυρο για να κοιτάξετε μπροστά ανακαλύπτοντας εκ νέου τον εαυτό σας. Ελπίζω να βρείτε την αφορμή να πείτε την αλήθεια μέσα σας και γύρω σας. Αυτό έκανα κι εγώ σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή της ζωής μου, είπα την αλήθεια σε μένα για μένα, στους άλλους για μένα και μετά διεκδίκησα τη ζωή που ήθελα! Η αυτογνωσία είμαι βέβαιη ότι οδηγεί στην ευτυχία!» είπε και έκλεισε με την ανάγνωση ενός συγκινητικού ποιήματος που το έγραψε μια μικρή της φίλη. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό της με οποιοδήποτε τρόπο, από τις εκδόσεις Διόπτρα, τους ανθρώπους που της εμπιστεύτηκαν τις ιστορίες τους, τους φίλους της μέχρι και την οικογένειά της. Η μέρα έκλεισε με συγκίνηση αφού η Ράνια αφιέρωσε το βιβλίο στην αγαπημένη της γιαγιά, που έφυγε από τη ζωή μόλις λίγες μέρες νωρίτερα.

Τη Ράνια Θρασκιά τίμησαν με την παρουσία τους πρόσωπα της πόλης όπως η ψυχολόγος και παρουσιάστρια Σάντυ Κουτσοσταμάτη, η βιολόγος- διατροφολόγος Ειρήνη Πασχαλέρη, η παρουσιάστρια της εκπομπής «Κορίτσια για σπίτι» Σοφία Γκόσιου, η αρχισυντάκτρια της εκπομπής «Κοιτάω μπροστά» Χρύσα Ζορκάδη, φίλοι και συγγενείς αφού η ίδια κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και φυσικά ο σύζυγός της Ανδρέας Φωτόπουλος .

Κείμενο: Ζωή Καρασουλτάνη

Φωτογραφίες: Έλενα Σαλαμπάση

Διαβάστε τη συνέντευξη της Ράνιας Θρασκιά στο RoadStory.gr ΕΔΩ

One Response to "Στην παρουσίαση βιβλίου της Ράνιας Θρασκιά στη Θεσσαλονίκη! – Δείτε τις αποκλειστικές φωτογραφίες"

  1. ΜΠΑΜΠΗΣ   Απρίλιος 28, 2013 at 10:19 μμ

    ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΡΑΝΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΟΥ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.ΩΡΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΦΑΙΗΣ ΣΚΟΡΔΑ ΜΠΡΑΒΩ ΣΑΣ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ.

    Απάντηση

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.