Στη Θεσσαλονίκη η μεγαλύτερη σημαία του κόσμου

Εδώ και λίγες μέρες μια τεράστια ελληνική σημαία κοσμεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών για την εκατοστή επέτειο απελευθέρωσης της πόλης. Πρόκειται για μια σημαία διαστάσεων 17,46x 27,52 μέτρων και συνολικής επιφάνειας 480 τετραγωνικών μέτρων.

Η συγκεκριμένη σημαία κρύβει, ωστόσο, και μια προϊστορία καθώς δεν είναι η πρώτη της φορά που κυματίζει. Το ζεύγος Ζήση Χρυσοχόου έκανε αυτή την ευγενική δωρεά στο δήμο Διδυμότειχου το 1998 για τον εορτασμό της πόλης. Εδώ και λίγες μέρες μεταφέρθηκε μέσω του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης στην όμορφη συμπρωτεύουσα και βρίσκεται στην πρώτη προβλήτα του λιμανιού. Δεδομένου ότι ζυγίζει 130 κιλά η έπαρσή της έχει γίνει με γερανό όπως και την πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε.

Πρόκειται για ένα μαγευτικό στολίδι απόλυτα επιβλητικό που σίγουρα δεν σε αφήνει αδιάφορο, ενώ αναντίρρητα εντείνει και το πνεύμα των ημερών. Ήδη πολλοί είναι εκείνοι που έσπευσαν να την δουν από κοντά και να βγάλουν φωτογραφίες.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως η συγκεκριμένη σημαία έχει κερδίσει και μια θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη σημαία που κατασκευάστηκε ποτέ και διατηρεί τον τίτλο της τα τελευταία 14 χρόνια. Προκάτοχός του τίτλου υπήρξε σημαία της Βραζιλίας η οποία βέβαια με επιφάνεια 300τ.μ. ήταν αρκετά μικρότερη από την ελληνική.

Αλέξανδρος Μπουκουβάλας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.