Στη Λεωφόρο των Όσκαρ – Επεισόδιο 3

Μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των 86ων βραβείων Όσκαρ, ήρθε η ώρα να αναλύσουμε δύο από τις πιο πολυσυζητημένες κατηγορίες: Πρώτου ανδρικού και γυναικείου ρόλου.

A’ Ανδρικού

Best Actor

Έχουμε τον Chiwetel Ejiofer από τη μία, που μας εξέπληξε θετικά με την ερμηνεία του στο «12 χρόνια σκλάβος», και από την άλλη τον Bruce Dern του Nebraska, που ερμηνεύει υποδειγματικά το ρόλο ενός γέρου, αλλά με την ψυχική δύναμη ενός 20άρη, ανθρώπου. Ο Christian Bale, αποδεικνύει πως έχει αφήσει για τα καλά πίσω του την εποχή του Σκοτεινού Ιππότη, αφού μας παρουσιάζεται με φαλάκρα και φουσκωμένη κοιλιά ως Irving Rosenfeld στο American Hustle. Όμως, η πραγματική μάχη θα δοθεί μεταξύ Leonardo DiCaprio και Matthew McConaughey. Ο ένας ως Τζόρνταν Μπέλφορτ στην πραγματική ιστορία του Λύκου της Wall Street, και ό άλλος ως Ron Woodroof, οροθετικός υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ανίατων ασθενών στο Dallas Buyers Club.

Leonardo DiCaprio

–          3 Υποψηφιότητες

–          0 Νίκες

–          Έπρεπε να το πάρει στο Blood Diamond

–          Του το χρωστάει η ακαδημία

–          Πήρε τη φετινή Χρυσή Σφαίρα καλύτερου πρώτου κωμικού ρόλου

Matthew McConaughey

–          0 Υποψηφιότητες

–          0 Νίκες

–          Πρώην πρωταγωνιστής ρομαντικών κομεντί της σειράς

–          Έχασε σχεδόν τα μισά κιλά του για το ρόλο

–          Μοιάζει να κάνει μόνο σωστές επιλογές στις ταινίες του τα τελευταία χρόνια

 

Ά Γυναικείου

Best Actress

Εδώ ήταν λίγο πιο προβλέψιμη η επιλογή:

1. Cate Blanchett: Καθηλωτική η ερμηνεία της ως πρώην πλούσια κυρία της καλής κοινωνίας και νυν πτωχευμένη, στα όρια της νευρικής κρίσης, χήρα.

2. Sandra Bullock: Έχω εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή μου με την υποψηφιότητα της «χαμένης στο διάστημα» ηθοποιού, αλλά στην Ακαδημία άρεσε. Περί ορέξεως…

3. Judi Dench: Δεν ήταν ούτε καν υποψήφια για το περυσινό James Bond, σιγά μην το πάρει φέτος (αν και της αξίζει).

4. Meryl Streep: Η 18η υποψηφιότητα της «Ιερής Αγελάδας» των Όσκαρ που ευελπιστεί να προσθέσει και τέταρτο αγαλματίδιο στη συλλογή της, μόλις δύο χρόνια μετά τη σιδηρά κυρία. Θα δυσκολευτεί αρκετά εναντίον των Blanchett και Adams.

5. Amy Adams: Η Amy πρωταγωνιστεί στον ρόλο της καριέρας της (μέχρι τώρα) και ευελπιστεί να επαναλάβει την επιτυχία των Χρυσών Σφαιρών και στις 2 Μαρτίου.

Αυτά για σήμερα. Κάθομαι να μελετήσω τις υποψηφιότητες των Β΄ ρόλων, τους οποίους θα αναλύσουμε σε δύο εβδομάδες ακριβώς.

Δαμιανός Γκουζκούρης

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.