Στη Λεωφόρο Των Όσκαρ – Επεισόδιο 4

4,5 εβδομάδες πριν το μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς και ήρθε η ώρα να μελετήσουμε τις πιο αμφίρροπες από τις «σημαντικές» κατηγορίες των Όσκαρ: ‘Β Ανδρικού ρόλου. Και μπορεί κάποιοι να τη θεωρούν ψιλά γράμματα, αλλά ας μην ξεχνάμε πως ο Bardem,ο Bale και ο Waltz (εις διπλούν) είναι μερικοί εκ των νικητών των τελευταίων χρόνων. Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά του φετινούς υποψήφιους:

Β’ Ανδρικού

1. Jared Leto (Dallas Buyers Club)

oscars - jared leto

Ο frontman των 30 Seconds To Mars, συνεχίζει να επιδιώκει μία καριέρα στο Hollywood μέσα από ρόλους – πρόκληση. Requiem For A Dream, Mr. Nobody και τώρα στην καλύτερη ερμηνεία της ζωής του. Μπορεί να έχει μόνο υποστηρικτικό ρόλο ως Rayon στο Dallas Buyers Club, όμως η ενσάρκωση του οροθετικού τραβεστί με πολλά προβλήματα εθισμού σε ουσίες, κλέβει την παράσταση. Θα το πάρει το αγαλματίδιο και μαζί και ένα standing ovation πολλών λεπτών.


2. Michael Fassbender (12 Years a Slave)

oscars - fassbender

Ο αγαπητός, κατά τα άλλα, Michael, φέτος βρίσκεται στη λίστα απλά και μόνο για να βρίσκεται. Πέρασε και δεν ακούμπησε ως πλούσιος, αλκοολικός και βίαιος γαιοκτήμονας. Παρ’ όλα αυτά τον αγαπάμε και περιμένουμε πως και πώς να τον δούμε να φορά το κράνος του Magneto για δεύτερη φορά φέτος.

3. Barkhad Abdi (Captain Phillips)

oscars - abdi

Ο πρωτοεμφανιζόμενος της λίστας μας. Πείθει ως Σομαλός πειρατής (βοηθά μάλλον και το γεγονός ότι κατάγεται από τη Σομαλία), αλλά υπάρχουν σημεία στην ταινία που φαίνεται η απειρία του. Αν και η Ακαδημία έχει μία αγάπη στους πρωτοεμφανιζόμενους τα τελευταία χρόνια, παρ’ όλα αυτά η λίστα υποψηφίων είναι αρκετά δυνατή για να ανταμείψουν τον Abdi για την προσπάθεια.

4. Bradley Cooper (American Hustle)

oscars - cooper

Το φετινό λάθος. Δε γίνεται μετά την ερμηνεία του Jeremy Renner, να θέτεις υποψήφιο τον Cooper. Είναι σα να δίνεις Όσκαρ στον Jeff Bridges και όχι στον Renner. Ωπ, αυτό έγινε το 2010. Δε θα βγάλουμε ποτέ άκρη. Όπως και να ‘χει ο Cooper δεν έπρεπε να είναι υποψήφιος και ούτε καν θα το πάρει.


5. Jonah Hill (The Wolf of Wall Street) 

oscars - jonah hill

Ο συμπαθής χοντρούλης που αγαπήσαμε στο Superbad, μεγάλωσε. Έχασε πριν δύο χρόνια, και φέτος θα κονταροχτυπηθεί με τον Jared Leto. Βέβαια αν το χάσει και φέτος, θα το πάρει του χρόνου για το True Story. Και να θυμάστε: Το διαβάσατε πρώτοι στο Roadstory.gr

Επιστροφή σε δύο εβδομάδες με μία εκ βαθέων ανάλυση της αντίστοιχης κατηγορίας για της γυναίκες ηθοποιούς.

Δαμιανός Γκουζκούρης

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.