Στη Λεωφόρο Των Όσκαρ – Επεισόδιο 5

Και φτάσαμε στην κατηγορία που συχνά ακολουθεί δύο δρόμους: Ή θα υπάρχει το απόλυτο φαβορί, ή όλα θα παίζονται μέχρι τελευταία στιγμή. Για καλή μας τύχη, οι φετινές υποψήφιες θα κονταροχτυπηθούν στενά μέχρι η μια τους να απλώσει τα χέρια της στο πολυπόθητο αγαλματίδιο. Πάμε να τις γνωρίσουμε αναλυτικά.

 Β’ Γυναικείου

1.Sally Hawkins (Blue Jasmine)

hawkins

Η αδερφή-θύμα της Cate Blanchett μπορεί να είναι ευτυχισμένη και μόνο που το όνομά της είναι μέρος αυτής της λίστας. Όταν η Oprah ήταν φαβορί για τη διεκδίκηση του Όσκαρ, πριν ακόμη ανακοινωθούν επίσημα οι υποψηφιότητες, όλοι έμειναν εμβρόντητοι καθώς το όνομα της Hawkins ανακοινώθηκε αντ’ αυτής. Όσον αφορά το ερμηνευτικό κομμάτι του χαρακτήρα της, περιορίστηκε απλά σε υποστηρικτικό για την Blanchett ρόλο, χωρίς να ξεχωρίζει για την πρωτοτυπία ή το διαφορετικό της ύφος. Συγχαρητήρια γι την υποψηφιότητα και ευχόμαστε τα καλύτερα στη Sally.

2. Jennifer Lawrence (American Hustle)

lawrence

Δεύτερη συνεχόμενη υποψηφιότητα για τη Lawrence και μάλιστα πάλι με ταινία του Russell (που απ’ ότι φαίνεται από εδώ και μπρος οι ταινίες του θα μεταφράζονται στα ελληνικά ως «Οδηγός …»). Η δεσποινίς Lawrence που από το Winter Bone του 2010 κατάφερε σε 4 χρόνια να πρωταγωνιστήσει σε μεγάλο franchise young adult ταινιών, να κερδίσει όσκαρ πρώτου γυναικείου, αλλά και να κερδίσει το ρόλο της Mystique στο X-Men. Και όλα αυτά πριν καν κλείσει τα 24 της χρόνια. Φέτος στο American Hustle, έδωσε μία ενδιαφέρουσα ερμηνεία, που παρ’ όλα αυτά δεν είναι αρκετή για να της χαρίσει ένα ακόμη αγαλματίδιο. Δεν παύει, όμως, να ‘ναι λατρεμένο κορίτσι της ακαδημίας και οι προτιμήσεις στα βραβεία φαίνονται.

3. Lupita Nyong’o (12 Years A Slave)

nyong'o

Η δεύτερη πρωτοεμφανιζόμενη για φέτος. Ταλαιπωρημένη σκλάβα, φίλη του Chiwetel Ejiofor και ερωμένη του Fassbender δίνει μία φαινομενική ερμηνεία δυσανάλογα εμπνευσμένη σε σχέση με την εμπειρία της. Παρουσιάζει το χαρακτήρα της με σθένος και στόφα, φτιαγμένη για τα Όσκαρ. Αν η διαδικασία απονομής ήταν αξιοκρατική, τότε θα πρέπει να το κερδίσει. Αλλά δεν είναι.

4. Julia Roberts (August: Osage County)

roberts

Η βραβευμένη για το ρόλο της στο Erin Brockovich αποφασίζει να μας υπενθυμίσει τις ικανότητές της, και το κάνει με το σωστότερο τρόπο. Με ένα all star cast να υποστηρίζει τη Meryl Strip, η Roberts καταφέρνει να αναδειχθεί και να κερδίσει την τέταρτη υποψηφιότητά της. Εμείς της ευχόμαστε καλή επιτυχία.

5.
June Squibb (Nebraska)

SquibbΕυχάριστη έκπληξη το Nebraska φέτος, μιας και το πρωταγωνιστικό ζευγάρι είναι υποψήφιο σε δύο μεγάλες κατηγορίες. Η Squibb πλάθει με τον τρόπο της έναν χαρακτήρα μιας δυναμικής και πανέξυπνης γυναίκας που προσπαθεί με κάθε τρόπο να προστατεύσει την οικογένειά της. Ο πρώτος της μεγάλος ρόλος της εξασφαλίζει και υποψηφιότητα στα 85 της χρόνια. Ποτέ δεν είναι αργά.

Δαμιανός Γκουζκούρης

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.