Στη φυλακή του Άμπου Ντάμπι, λόγω Facebook

FB_privacy

Στις φυλακές του Άμπου Ντάμπι βρίσκεται ο, 30χρονος Αμερικανός, Ryan Pate, ύστερα από τις κατηγορίες που εξαπέλυσε για τον πρώην εργοδότη του, μέσω Facebook.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους, όσους έθιξα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ένα μήνυμα, που δημοσιεύτηκε στο Facebook, ενώ ήμουν στις Η.Π.Α., θα μπορούσε να με στείλει στη φυλακή, στη Μέση Ανατολή» , είπε ο 30χρονος.

Όλα άρχισαν όταν ο Πέιτ, ο οποίος εργαζόταν σε εταιρεία Logistics στο εμιράτο, ασθένησε και πήρε άδεια για να επιστρέψει στην πατρίδα του, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις. Οι γιατροί τού συνέστησαν επιπλέον εξετάσεις, αλλά ο εργοδότης του, στο Άμπου Ντάμπι, αρνήθηκε να του χορηγήσει περισσότερη άδεια και του έκοψε το μισθό.

safe_image

Ο 30χρονος άρχισε να εκφράζει την αγανάκτηση του, μέσω Facebook, κατηγορώντας τον για πισώπλατο μαχαίρωμα και βρίζοντας τους κατοίκους του εμιράτου, για να αποθαρρύνει Αμερικανούς να εργαστούν εκεί. Μάλιστα, ξαναπήγε, στο Άμπου Ντάμπι, για να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας.

Όταν έφθασε, η αστυνομία τον κάλεσε στο τμήμα και του έδειξε ό,τι είχε γράψει στο Facebook. Τον κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, για εξύβριση του Ισλάμ και τον έστειλε στη φυλακή. Η ελευθερία της έκφρασης στο Facebook, που εγγυάται η Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος των Η.Π.Α., δεν αναγνωρίζεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Η.Α.Ε.).

Η δίκη του Πέιτ έχει προγραμματιστεί για τις 17 Μαρτίου και τα πράγματα είναι δύσκολα, αφού βαρύνεται με προσβολή του Ισλάμ και του κράτους. Αυτό μπορεί να σημάνει μέχρι 5 χρόνια στη φυλακή και πρόστιμο 50 χιλιάδων δολαρίων.

RoadStory.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.