Στον αέρα οι Πανελλαδικές;


Notice: Undefined variable: counter in /var/www/vhosts/roadstory.gr/httpdocs/wp-content/themes/advanced-newspaper/inc/theme-gallery.php on line 43

Παρατείνεται η αγωνία για χιλιάδες μαθητές καθώς η απεργία εν μέσω Πανελλαδικών θεωρείται σχεδόν σίγουρη.

Η μαραθώνια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ διακόπηκε λίγο μετά τις 21:00 και ξεκίνησε ξανά σήμερα στις 13:00.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχική συμφωνία στο ΔΣ της ΟΛΜΕ με απεργία εν μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων έχει επιτευχθεί, ωστόσο οι συνδικαλιστές δεν έχουν καταλήξει σε διαδικαστικά θέματα.

Επί της ουσίας προτείνεται 24ωρη απεργία στις 17 Μαΐου δηλαδή την πρώτη μέρα των εξετάσεων και στη συνέχεια μια πενθήμερη από τις 20 έως τις 24 του μήνα. Ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσυφάκης, μιλώντας στη ΝΕΤ ζήτησε να πάρει πίσω η κυβέρνηση την άυξηση ωραρίων και τις μετακινήσεις των καθηγητών για να μην γίνουν απεργίες.

Η πρόταση της ΔΑΚΕ για πραγματοποίηση απεργίας, με την προϋπόθεση ότι η συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ θα ήταν τουλάχιστον 30%, φαινόταν αρχικά ως το επικρατέστερο σενάριο στη συνεδρίαση της ΟΛΜΕ.

Ωστόσο, οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κάνουν λόγο για μία πρόταση η οποίο αποτελεί προοίμιο συνολικότερης ρύθμισης του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά. Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξει ένταση στο ΔΣ και, τελικώς, να αποσυρθεί η πρόταση από τη ΔΑΚΕ.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, φέρεται να έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο επιστράτευσης των καθηγητών, σε περίπτωση που αποφασίσουν να προχωρήσουν σε απεργία εν μέσω των Πανελλαδικών.

Η οριστική απόφαση αναμένεται σήμερα, ωστόσο η όποια απόφαση για να τεθεί σε ισχύ θα πρέπει να εγκριθεί από τις τοπικές ενώσεις των καθηγητών και στις 15 Μαΐου από την γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων

Πηγή:newsbomb.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.