Στο τελικό στάδιο το σχέδιο «Αθηνά»

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις τμημάτων και σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι γνωστό ως σχέδιο «Αθηνά». Χθες, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος άναψε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει στον εξορθολογισμό τμημάτων και σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ένα σχέδιο που εάν επιτύχει θεωρείται ότι θα είναι προς όφελος των ίδιων των ιδρυμάτων αλλά και της ανάπτυξης της χώρας.

Ο υπουργός Παιδείας την Τετάρτη συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, καθώς και με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. «Η αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας είναι εθνική υπόθεση. Γι΄αυτό  χθες συναντήθηκα και συζήτησα με τον πρωθυπουργό  Αντώνη Σαμαρά και σήμερα με τους προέδρους των κομμάτων της συγκυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ και Φώτη Κουβέλη της ΔΗΜΑΡ. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ζητήσω να συζητήσω και να παρουσιάσω το σχέδιο «Αθηνά» στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, καθώς και σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, πριν την παρουσίασή του και την υποβολή του σε δημόσια διαβούλευση» δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να περικοπούν ή να συγχωνευθούν τμήματα με ομοειδή γνωστικά αντικείμενα, ή τμήματα που έχουν ελάχιστο προσωπικό, ή ελάχιστους φοιτητές, όχι όμως και τμήματα που λειτουργούν με εκατοντάδες φοιτητές και επάρκεια.

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.