Συγκλονίζει το Πακιστάν η τραγωδία με σχολικό

Συγκλονίζει ο Πακιστάν ο θάνατος 16 παιδιών και της δασκάλας τους, όταν το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν τυλίχθηκε στις φλόγες. Τουλάχιστον 16 παιδιά και μια δασκάλα σκοτώθηκαν το πρωί στο κεντρικό Πακιστάν όταν το σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν τυλίχθηκε στις φλόγες, ανακοίνωσαν οι πακιστανικές αρχές.

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν το σχολικό λεωφορείο, το οποίο μετέφερε συνολικά 24 παιδιά σε ένα ιδιωτικό σχολείο στα προάστια της Γκουτζράτ, στην επαρχία Πεντζάμπ –περίπου 110 χιλιόμετρα βόρεια της Λαχόρης– τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Νταρ Άλι Χάτακ.

«Το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες την ώρα που βρισκόταν σε απόσταση μόλις μερικών χιλιομέτρων από το σχολείο των παιδιών», σημείωσε ο Νταρ Άλι Χάτακ, εκφράζοντας την λύπη του για τον θάνατο τουλάχιστον 16 μαθητών, ηλικίας από 5 ως 15 ετών, και μιας δασκάλας.

Από την πυρκαγιά τραυματίστηκαν επίσης σοβαρά 5 μαθητές, οι οποίοι διακομίσθηκαν εκτάκτως στο νοσοκομείο, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ το Ρόιτερς μεταδίδει ότι δέκα παιδιά έχουν τραυματιστεί από την έκρηξη και το Γερμανικό Πρακτορείο ότι 7 παιδιά τραυματίστηκαν.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά μέσα δείχνουν ότι το σχολικό λεωφορείο έχει καεί ολοσχερώς. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από σπινθήρα που προκλήθηκε την ώρα που ο οδηγός του λεωφορείου άλλαζε την πηγή τροφοδοσίας καυσίμου του οχήματος, περνώντας από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Χάτακ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η φιάλη του φυσικού αερίου είχε παραμείνει άθικτη.

Σύμφωνα με άλλο αξιωματούχο της αστυνομίας της Γκουτζράτ, ο οδηγός του σχολικού εγκατέλειψε το όχημα μετά το δυστύχημα. Ο ασκών προσωρινά χρέη πρωθυπουργού στην χώρα, ο Μιρ Χάζαρ Χαν Χόσο, δήλωσε «συγκλονισμένος» από «το τραγικό αυτό δυστύχημα».

Στο Πακιστάν πολλά οχήματα χρησιμοποιούν πετρέλαιο και πεπιεσμένο φυσικό αέριο, ένα φθηνό καύσιμο που χρησιμοποιείται για τα μικρά οχήματα, τα ταξί και τα λεωφορεία.  Σύμφωνα με το Ρόιτερς, η κυβέρνηση έχει εκδώσει προειδοποιήσεις να μην χρησιμοποιούνται μη εγκεκριμένες φιάλες αερίου, αλλά δεν έχει κατορθώσει να σταματήσει την χρήση τους μέχρι στιγμής.

Πηγή:Newsit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.