[ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ] Η Ε. Αρβανιτάκη και η Α. Πρωτοψάλτη στο RoadStory.gr – «Η συνάντησή μας, μια παρτίδα τένις»

Πρωτοψάλτη - ΑρβανιτάκηΗ αναγγελία της συνεργασίας τους χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως «συνάντηση κορυφής», κι όσο κι αν οι ίδιες από σεμνότητα δεν αποδέχονται τον όρο, είναι ίσως ο ιδανικότερος τρόπος για να περιγράψεις την συνεύρεσή τους, έπειτα από τόσα χρόνια επί σκηνής.

Η Άλκυστις Πρωτοψάλτη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη ή αν προτιμάτε η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Άλκυστις Πρωτοψάλτη (όχι ότι έχει και καμία σημασία βέβαια η σειρά των ονομάτων) ενώνουν φέτος τις δυνάμεις τους στο αναδιαμορφωμένο για τις ανάγκες του προγράμματος  Διογένης Studio και παρουσιάζουν ένα απολαυστικό πρόγραμμα τριών και πλέον ωρών παρευρισκόμενες καθ’ όλη τη διάρκειά του και οι δύο στη σκηνή, τη διαμόρφωση της οποίας έχει αναλάβει ο Μανώλης Παντελιδάκης.

Οι δύο σημαντικές ερμηνεύτριες μίλησαν στο RoadStory.gr για την «ιδανικότερη στιγμή αυτής της συνάντησης. Έχουμε και οι δύο κάνει πολλά πράγματα, έχουμε ταξιδέψει πολύ και έχουμε συνεργαστεί με πολλούς ανθρώπους. Βρισκόμαστε τώρα και παρουσιάζουμε τις εμπειρίες μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ενώ η Άλκυστις Πρωτοψάλτη συμπλήρωσε: «Βρεθήκαμε γιατί εκτός των άλλων πεθυμήσαμε η μία την άλλη. Θέλουμε να ξαναθυμηθούμε παλιές μουσικές και να ξαναζήσουμε παλιά σκιρτήματα της καρδιάς. Το επιθυμούσαμε και οι δυο. Να ξανασυναντηθούμε να ξεδιπλώσουμε τις εμπειρίες μας, να ξεδιπλώσουμε τα τραγούδια μας, να ξεδιπλώσουμε όλο αυτό το φως που πηγάζει μέσα από τη μουσική».

Στην ερώτηση τι διαφορετικό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το κοινό από παλιότερες εμφανίσεις τους η Ε. Αρβανιτάκη σημειώνει με εύθυμο τρόπο: «Νομίζω ότι και μόνο η συνεργασία αυτή το κάνει εντελώς διαφορετικό. Το να συνυπάρχουμε δηλαδή στη σκηνή κατά τη διάρκεια και των τρεισήμισι ωρών που διαρκεί το πρόγραμμα, ξεφεύγει εντελώς από ό,τι έχει παρουσιάσει η καθεμιά μας μεμονωμένα» ενώ αναφερόμενη στα ντουέτα που θα ερμηνεύσουν συμπληρώνει: «Τα ντουέτα αυτά έχουν στηθεί υπό την επιμέλεια του Σταμάτη Κραουνάκη, ο οποίος δεν θα μπορούσε να μην έχει βάλει την προσωπική του πινελιά σ΄ αυτή τη δουλειά».

Πρωτοψάλτη - Αρβανιτάκη 1 «Οι κοινές αυτές στιγμές είναι σαν μια παρτίδα τένις. Τα τραγούδια εναλλάσσονται και με έναν μαγικό τρόπο το ένα μπαίνει μέσα στο άλλο αναδεικνύοντας ως τελικό νικητή μόνο την ίδια την μουσική». Λόγια της Α. Πρωτοψάλτη η οποία συμπληρώνει: «Η Ελευθερία για μένα είναι ένα άτομο που εκτιμώ και θαυμάζω όλα αυτά τα χρόνια για την πορεία και το ρεπερτόριο της χαίρομαι πραγματικά που συνυπάρχουμε και τραγουδάμε αυτά τα ντουέτα».

Κλείνοντας η Ε. Αρβανιτάκη ανέφερε: «Στο μαγαζί έχει υιοθετηθεί νέα τιμολογιακή πολιτική. Ήταν κάτι που το θέλαμε και εμείς και η ίδια η επιχείρηση. Ο καθένας θα γνωρίζει από πριν που ακριβώς θα καθίσει και πόσο θα πληρώσει. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να αποφύγουμε περιστατικά του παρελθόντος όπου πελάτες που πλήρωναν για το ποτό τους το ίδιο ποσό με άλλους μπορεί να καθόντουσαν σε λιγότερο καλή θέση» ενώ η συνεργάτιδα και φίλη της συμπλήρωσε: «Δεν θα μπορούσαμε παρά να εναρμονιστούμε σε συμβαίνει γύρω μας».

Περισσότερα επί σκηνής…

Θάνος Βάγιος

Ελευθερία Αρβανιτάκη - Θάνος Βάγιος - Άλκυστις Πρωτοψάλτη

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.