[ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ] Στον γευστικό κόσμο της Μελίνας

Μελίνα Χατζηπαντελή

Από τον χώρο της πληροφορικής και της επικοινωνίας στη ζαχαροπλαστική και στις 3D τούρτες. Το Roadstory συνάντησε την ταλαντούχα Μελίνα Χατζηπαντελή από την Πτολεμαΐδα και άκουσε την γλυκιά ιστορία της.

Ποιες αναμνήσεις από την κουζίνα σου έρχονται στο μυαλό από την παιδική σου ηλικία;

Αναμνήσεις πολλές όπως και μυρωδιές. Μια κουζίνα πάντα ετοιμοπόλεμη με στρατηγό την μαμά και στρατιώτη βοηθό την Μελισούλα. Ο συνδυασμός αυτός με συντρόφευσε για χρόνια και μου έδωσε δύναμη να προχωρήσω.

Ποια ήταν η πρώτη επαφή σου με τη ζαχαροπλαστική;

Η βασιλόπιτα του 2004, στην οποία από το άγχος μου μήπως δεν πετύχει ξεχάστηκα, μπερδεύτηκα και έβαλα 2 φλουριά! Έτσι έκανα δύο ανθρώπους ευτυχισμένους για να τους δελεάσω να πουν καλά πράγματα για τη δημιουργία μου (γέλια).

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτόν τον κλάδο;

Απο χόμπι. Ξεκίνησα να κάνω γλυκά μανιωδώς. Γλυκά για όλους. Για του 2 άντρες της ζωής μου (μπαμπά & αδερφό), για τη γειτονιά, για το σόι, για τους φίλους μου, για τους φίλους των φίλων μου. Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να ασχοληθώ επαγγελματικά. Έτυχε. Δεν έχω τελειώσει κάποια σχολή ζαχαροπλαστικής. Σπούδασα κάτι τελείως άσχετο (μηχανικός πληροφορικής και επικοινωνιών). Η αγάπη μου όμως για την ζαχαροπλαστική με οδήγησε ώρες ατελείωτες μέσα στην κουζίνα του σπιτιού μου να πειραματίζομαι με ζάχαρη αλεύρι αυγά βανίλια.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Με ποιο είδος ζαχαροπλαστικής ασχολείσαι κυρίως;

Ασχολούμαι κυρίως με την διακοσμητική ζαχαροπλάστη ή αλλιώς ζαχαροτεχνία. Τρισδιάστατες τούρτες με ζαχαρόπαστα ,cupcakes, και χειροποίητα διακοσμημένα μπισκότα.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες συνεργασίες στη μέχρι τώρα πορεία σου;

Πολύ σημαντικό κομμάτι , σταθμός θα έλεγα, ήταν η περίοδος που μαθήτευσα δίπλα σε ένα από τους καλύτερους pastry Chef που έχουμε στην Ελλάδα. Τον Διονύση Αλέρτα, ο οποίος με μύησε στα μυστικά της γαλλική ζαχαροπλαστικής.

Έχεις επαφή καθόλου με ανθρώπους του χώρου στην Αθήνα;

Με πολλούς. Και σε φιλικό επίπεδο και σε επαγγελματικό. Κατεβαίνω συχνά Αθήνα για να παρακολουθώ σεμινάρια. Να δοκιμάζω και να μαθαίνω καινούργια γλυκά.

Ποιους σπουδαίους ζαχαροπλάστες της χώρας «ζηλεύεις»;

Έχουμε πολύ καλούς ζαχαροπλάστες Όπως τον Χρονόπουλο, τον Αλέρτα, τον Πλατίνο. Δυστυχώς, όμως, ο κόσμος πέρα από τον Παρλιάρο δεν γνωρίζει κανέναν άλλον.

Μελίνα Χατζηπαντελή 4

Με ποιον θα ήθελες να συνεργαστείς και γιατί;

Με τον Χρήστο Βέργαδο γιατί ασχολείται με την «καλλιτεχνική» ζαχαροπλαστική. Θαυμάζω τις τούρτες που κάνει, όπως επίσης και την επίδειξη μόδας που είχε διοργανώσει με φορέματα και ρούχα από σοκολάτα και γλυκά.

Ποια είναι η πιο περίεργη παραγγελία που έχεις δεχτεί ποτέ;

Δεν θα πω ποια είναι η πιο περίεργη, αλλά ποια είναι η πιο αγαπημένη. Η τούρτα γενεθλίων της στήλης «ΤΕΝ ΤΕΝ» του φίλου μου Ευθύμιου Σαββάκη, που έγινε 3d ζαχαρωτή φιγούρα (χειροποίητη από ζαχαρόπαστα) για να γιορτάσει τον πρώτο του χρόνο στη LIFO.

Μελίνα Χατζηπαντελή 3

Ποιο είναι το πιο κολακευτικό σχόλιο που έχεις δεχτεί ποτέ;

«Χρυσά χεράκια σαν της μαμά σου».

Τι περιλαμβάνουν τα μελλοντικά σου σχέδια;

Αγαπώ πολύ αυτό που κάνω. Και θέλω να μάθω τα πάντα. Είμαι πολύ ρομαντική στη δουλεία μου και κάνω κάθε μέρα καινούργια σχέδια και όνειρα! Η ζαχαροπλαστική είναι τέχνη. Δεν σπουδάζεται! Αγαπιέται και καλλιεργείται.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Info:

Ο προσωπικός λογαριασμός της Μελίνας στο Facebook

Η σελίδα της στο Facebook

Φωτογραφίες: Ζάχος Χασιώτης.

Περισσότερο υλικό μπορείτε να βρείτε εδώ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.