ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τ. – Μαρινέλλα: Τα λόγια της Βέμπο ήταν μια τεράστια ευθύνη για μένα

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι συντελεστές της παράστασης «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο» μίλησαν για το νέο τους φιλόδοξο εγχείρημα στο Θέατρο Badminton όπου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει έναν ζωντανό θρύλο να ερμηνεύει στιγμές της ζωής ενός θρύλου του παρελθόντος.

Μαρινέλλα - Ζούλιας - Αδάμ

Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο Μιχάλης Αδάμ, παραγωγός της παράστασης και διαχειριστής του Θεάτρου Badminton, δήλωσε περήφανος για το εν λόγω πρότζεκτ καθώς όπως σημείωσε «εκτός του ό,τι πρόκειται για ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός, είναι και μια μεγάλη δουλειά στην οποία απασχολούνται δεκάδες άνθρωποι».

Χαρακτήρισε τη Μαρινέλλα  ως ένα «φάρο έμπνευσης και δημιουργίας για όλους» και αντιπαρέβαλλε τη ζωή της με της Βέμπο σημειώνοντας πως «σε αντίθεση με εκείνη που κάποια στιγμή αποτραβήχτηκε, η ίδια δεν σταματά ποτέ» εκδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό για μία ακόμη φορά το θαυμασμό του.

Όταν το μικρόφωνο πέρασε στα χέρια της μεγάλης κυρίας του ελληνικού τραγουδιού και πρωταγωνίστριας της παράστασης το κλίμα άλλαξε και η απόλυτη προσοχή όλων έπεσε πάνω της καθώς όπως χαριτολογώντας σημείωσε και η ίδια «αυτές οι συνεντεύξεις είναι πλέον η μόνη ευκαιρία για να συναντιόμαστε». 

Μαρινέλλα

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε αυτή τη δουλειά ως «εκπλήρωση ενός ονείρου πάρα πολλών χρόνων καθώς πραγματικά λάτρευα την Βέμπο και ήθελα πάντα να κάνω μια παράσταση με δικά της τραγούδια», ενώ αποκάλυψε και την πρώτη και τελευταία τους συνάντηση.

«Τη Βέμπο τη συνάντησα μία και μόνο φορά. Την έφερε με το ζόρι ο Τραϊφόρος σε ένα μαγαζί που δούλευα τότε, γιατί εκείνη δεν έβγαινε από το σπίτι της, δεν πήγαινε πουθενά. Της είπε «πάμε να ακούσεις μια πολύ καλή νέα τραγουδίστρια» και με τα χίλια ζόρια την έπεισε. Όταν με ενημέρωσαν ότι η Βέμπο είναι στο μαγαζί και μου είπανε να ανέβω να τη γνωρίσω δίστασα, κοπήκανε τα πόδια μου. Την αντίκρισα, με το χαρακτηριστικό τουρμπάνι που φορούσε, και στα μάτια μου φάνταζε σαν ένας τεράστιος ογκόλιθος. Μου είπε πολύ ωραία λόγια τότε τα οποία μου έδωσαν μια τεράστια ευθύνη στη διάρκεια της πορείας μου. Ήταν φοβερό αυτό που ένοιωσα».

Από την πλευρά του και ο Πέτρος Ζούλιας, ο σκηνοθέτης της παράστασης δήλωσε πως «η ευθύνη που έχω δουλεύοντας με δύο τέτοια ονόματα είναι πραγματικά πολύ μεγάλη για να ανταπεξέλθω σ΄ αυτή την περίφημη συνάντηση» ενώ συμπλήρωσε: «παρακολουθώντας την παράσταση αυτή ως θεατής αισθάνθηκα τα λόγια της Βέμπο να με κάνουν πιο δυνατό, να μου δίνουν κάτι. Με τίποτα η παράσταση δεν είναι μουσειακή. Είναι μια παράσταση ζωντανή και το τελικό αποτέλεσμα είναι εμπνευσμένο από ένα ζωντανό θρύλο, τη Μαρινέλλα».

File1

Ευτυχής δήλωσε  και ο Αντώνης Λουδάρος που υποδύεται τον ρόλο του Παυλάρα «και όχι της Βέμπο ή της Μαρινέλλας», όπως σημείωσε αστειευόμενος «που είναι συνοδοιπόρος της Βέμπο και δικός της άνθρωπος. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που για τρίτη φορά συνταξιδεύουμε με τη Μαρινέλλα και εμπνέομαι από εκείνη» ενώ ευχαρίστησε δημοσίως και τον Μ. Αδάμ για τη δυνατότητα που δίνει σε τόσους ανθρώπους να δουλέψουν με τις παραγωγές που ανεβάζει.

Επιμέλεια: Θάνος Βάγιος
Φωτογραφίες: Μαριέττα Τούτση

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση «Η Μαρινέλλα συναντά τη Βέμπο».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.