[ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τ.] Οι συντελεστές του «Τρωικού Πολέμου» μιλάνε για την παράστασή τους

Ο «Τρωικός Πόλεμος» «επαναλαμβάνεται» στο Παλλάς, σε μία παράσταση για όλη την οικογένεια και οι συντελεστές της παραχώρησαν συνέντευξη τύπου σε εκπροσώπους των Media μιλώντας για το φιλόδοξο εγχείρημά τους. τρωικος πολεμος

Ηθικοί αυτουργοί η Σοφία Σπυράτου (σκηνοθεσία) και ο Στρατής Πασχάλης (κείμενα), οι οποίοι από κοινού παρουσίασαν και πέρυσι στο αθηναϊκό κοινό μία αντίστοιχων δεδομένων παραγωγή, τον «Θησέα και την Αριάδνη» στο Θέατρο Badminton κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Και οι δυο τους μίλησαν για μια δουλειά στην οποία έχουν αφοσιωθεί απόλυτα, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό αφού πέρυσι ο πήχης ανέβηκε ιδιαιτέρως ψηλά.

Αλλά και οι ηθοποιοί της παράστασης δήλωσαν ενθουσιασμένοι και ευτυχείς που τους δίνεται η δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια τέτοια παραγωγή. Κάποιοι από αυτούς συνεργάστηκαν με το παραπάνω δίδυμο και στην παράσταση του Badminton, οπότε χτίζουν πλέον ένα αξιόλογο βιογραφικό ενώ για κάποιους άλλους όπως για τη Δούκισσα Νομικού, η οποία υποδύεται την Ωραία Ελένη είναι η πρώτη επαφή με τον χώρο του θεάτρου.

Η ίδια δήλωσε:

Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη αν και για να είμαι ειλικρινής νοιώθω κάπως φοβισμένη αφού βρίσκομαι έξω από τα νερά μου. Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα κάνω κάτι τέτοιο. Ο χώρος αυτός με μαγεύει!

Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι για το έργο γράφτηκε πρωτότυπη μουσική από την Κατερίνα Πολέμη, η οποία όπως επισήμανε:

Έχει δημιουργηθεί μία ολόκληρη μουσική σύνθεση στην οποία έχω παντρέψει  ελληνικούς παραδοσιακούς ήχους με διάφορα στοιχεία της παγκόσμιας μουσικής, όπως για παράδειγμα η τζαζ και η ροκ.

pallas (1 of 16)

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια θεαματική τοιχογραφία που αφηγείται ολόκληρο το μύθο του Τρωικού Πολέμου. Από το μήλο της ΄Εριδας μέχρι τον Δούρειο Ίππο. Βασισμένη στη Μυθολογία, τον Όμηρο, τους αρχαίους τραγικούς, προσαρμοσμένη όμως στο απλό σημερινό ιδίωμα.

Το ερωτικό ειδύλλιο, η επική αφήγηση, το ρομαντικό δράμα, το κινηματογραφικό σασπένς, σε μια συναρπαστική αλληλοδιαδοχή. Χιούμορ μα και πικρή ειρωνεία χρωματίζουν τη δράση. Αξίες διαχρονικές για το μάταιο μα και μοιραίο γεγονός του πολέμου, όσο και για τις ανθρώπινες αδυναμίες που συνυπάρχουν με το μεγαλείο του ηρωισμού, εκφράζονται από τα επεισόδια και τις εικόνες. Η φαντασία και η ποίηση μας ταξιδεύουν στο όνειρο της μυθολογικής γοητείας, όπου θεοί και άνθρωποι βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και ανταλλαγή. Ο λόγος, εύρυθμος ή πεζός, διανθίζεται με ομηρικά γνωμικά και αρχαίες λέξεις.

Διαβάστε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση

Δείτε εδώ φωτογραφίες κατά την διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Θάνος Βάγιος

 

 

 

Θάνος Βάγιος
athanasiosvagios@gmail.com

Φωτογραφίες: Μαριέττα Τούτση

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.