[ΣΥΝ. ΤΥΠΟΥ – ΔΑΙΜΟΝΕΣ] Α. Βίσση: Όχι απλώς δεν με τρομάζει η σύγκριση με το παρελθόν αλλά την αποζητώ κιόλας

22 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά της, μια παράσταση που κυριολεκτικά άφησε εποχή, αναμένεται και πάλι να απασχολήσει κοινό και κριτικούς και όπως φαίνεται όχι άδικα.

Οι συντελεστές της πολυαναμενόμενης Ροκ Όπερας του Νίκου Καρβέλα, «Δαίμονες», στη συν. τύπου που παραχώρησαν στο φουαγιέ του θεάτρου «Παλλάς» εν όψει της επερχόμενης πρεμιέρας τους την Παρασκευή 22 Μαρτίου, μίλησαν με απόλυτο ενθουσιασμό για τη δουλειά που ετοιμάζουν.

Η Άννα Βίσση παίρνοντας αρχικά το λόγο χαρακτήρισε την ερμηνεία της Ροζάννα ως την «σημαντικότερη στιγμή της καλλιτεχνικής ζωής» της ενώ όπως συμπλήρωσε «το γεγονός ότι η παράσταση αυτή επαναλαμβάνεται με κάνει να νοιώθω σαν να ερωτεύομαι τον ίδιο άνθρωπο δεύτερη φορά και να προσπαθώ να του τα δώσω όλα«. Αναφορικά με την πιθανή σύγκριση της παράστασης με το τότε ανέβασμά της δηλώνει αφοπλιστικά: «Όχι απλώς δεν με τρομάζει η σύγκριση με το παρελθόν αλλά την αποζητώ κιόλας«. Τέλος μιλώντας για τους συνεργάτες της ανέφερε πως «εκτός του ενθουσιασμού αισθάνομαι και μία τεράστια ασφάλεια δουλεύοντας μαζί τους».

Από την πλευρά της η Εβελίνα Παπούλια επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό «απόλυτη Θεά» που έχει αποδωθεί στην Άννα Βίσση από τους θαυμαστές της επισημαίνοντας πως «δεν περίμενα να με ενθουσιάσει τόσο εκτός από καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος». Ακόμη ανέφερε ότι «ένας επιπλέον λόγος που είμαι ενθουσιασμένη μ΄ αυτή τη δουλειά είναι ότι συνεργάζομαι επιτέλους με το Γιάννη Κακλέα που για μένα αυτή τη στιγμή είναι ο σημαντικότερος σκηθοθέτης στην Ελλάδα».

Ο Παναγιώτης Πετράκης λαμβάνοντας το λόγο στη συνέχεια τόνισε: «Νοιώθω μια βαθιά ευγνωμοσύνη για την Άννα Βίσση, το Νίκο Καρβέλα και το Γιάννη Κακλέα. Η συνεργασία με καλλιτέχνες αυτού του διαμετρήματος είναι για μένα σχολείο». Ενώ και αυτός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο πρόσωπο της δημοφιλούς τραγουδίστριας υπογραμμίζοντας πως «συνήθως όταν γνωρίζεις μύθους από κοντά, τους απομυθοποιείς. Στη δική της περίπτωση τη μυθοποίησα ακόμη περισσότερο».

Η Άννα Βίσση ήταν αυτή που σήμανε την έναρξη αλλά και τη λήξη της συνέντευξης τύπου. «Χαίρομαι πραγματικά που οι συνεργάτες μου μιλάνε μ΄ αυτά τα λόγια για τους Δαίμονες». Επίσης  θέλω να ευχαριστήσω την ΕΛΛΘΕΑ που μ΄ αφήνει να ξαναμπώ σε ένα χώρο όπου 10 χρόνια πριν ανεβάσαμε τη Μάλα και πρώτο από όλους το Θεό που με ευλογεί και μπορώ να ξαναζώ τέτοιες μοναδικές στιγμές».

Κείμενο: Θάνος Βάγιος

Φωτογραφίες: Μαριέττα Τούτση

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.