Σύλληψη 11 ατόμων για παράνομη εισαγωγή και διακίνηση φαρμάκων εξωσωματικής γονιμοποίησης

Στη σύλληψη 11 συνολικά ατόμων, μελών εγκληματικής οργάνωσης που εισήγαγε παράνομα φάρμακα εξωσωματικής γονιμοποίησης από την Τουρκία και τα διακινούσε στην ελληνική αγορά, έχει προχωρήσει η Αστυνομία, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη. Στην υπόθεση εμπλέκονται δύο ακόμα άτομα, τα οποία καταζητούνται.

Πέραν της δράσης της στην ελληνική αγορά, ο οργάνωση εξήγαγε ορισμένα σκευάσματα υψηλής ζήτησης και σε χώρες του εξωτερικού. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται δύο ιατροί, δύο ιδιοκτήτες φαρμακευτικών εταιρειών και φαρμακοποιοί, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Δημήτρης Γεωργατζής.

Οι δύο συλληφθέντες ιατροί ήταν ιδιοκτήτες ιδιωτικής κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, όπου, στο πλαίσιο έρευνας που διεξήχθη το πρωί της Τρίτης, κατασχέθηκαν 340 σκευάσματα φαρμάκων και το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ. Επιπλέον, στην κατοχή μελών της οργάνωσης, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες φαρμακευτικών σκευασμάτων, η αξία των οποίων ξεπερνά τις 136.000 ευρώ.

Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της φοροδιαφυγής, της λαθρεμπορίας, της νομοθεσίας που αφορά την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή σε συνδυασμό με την εμπορία ανθρώπων (οργάνων), της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.

πηγή: skai.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.