«Σύντροφε Μεγαλειότατε…» – Σήμερα και αύριο στο θέατρο Κήπου

Σήμερα, Κυριακή 14 και αύριο, Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013, στις 21:15, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου και η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Θέατρο 4 εποχές» θα παρουσιάσουν στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου την κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου «Σύντροφε Μεγαλειότατε…» (Χαρίλαος ο Β’), στο πλαίσιο των Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου, που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

ΦΩΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΕ

 Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο γράφτηκε μέσα στη δεκαετία του 1970 και διασκευάστηκε για να προσαρμοστεί στην εποχή μας, διατηρώντας ανέπαφα όλα τα βασικά συστατικά του, νοτισμένο από στοιχεία που θυμίζουν Αριστοφανική αρχαία κωμωδία. Ο Σακελλάριος σατιρίζει τα πολιτικά ήθη, προβάλλοντας τις παθογένειες του ελληνικού κράτους, την εξάρτηση και τη διαφθορά, που προκαλεί η εξουσία. Το άγνωστο μέχρι τώρα έργο του πολυγραφότατου Αλέκου Σακελλάριου, λογοκρίθηκε στην περίοδο της δικτατορίας και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό, με αξιοσημείωτες αναγωγές στη σημερινή εποχή.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία – Διασκευή – Σκηνογραφία: Γιάννης Ζαφείρης

Ενδυματολογία: Φωτεινή Παππά – Ζωή Κουτσουλιάνου

Μουσική Σύνθεση – Ερμηνεία: Γιώργος Περαντάκος («Τρίφωνο»)

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Γιάννης Μποσταντζόγλου – Ελένη Φιλίνη – Γιώργος Ματαράγκας – Δήμητρα Παπαδήμα – Γιάννης Ζαφείρης – Περικλής Κασσανδρινός – Πέτρος Πέτρου και ο Πέτρος Ξεκούκης.

 

Οι γενική τιμή εισιτηρίου διαμορφώνεται στα 10 ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.