Τέλος για ένα από τα σύμβολα του καρκίνου του παγκρέατος

Το πρόσωπο που ταύτισε ο κόσμος με τους ασθενείς του καρκίνου του παγκρέατος έφυγε από τη ζωή, ένα χρόνο μετά την καμπάνια που πρωταγωνίστησε και λίγες μέρες μετά τον γάμο της.

death cancer

Πέθανε η 24χρονη Κέρι Χάρβεϊ, το κορίτσι που έγινε το πρόσωπο της καμπάνιας που είχε ως στόχο την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του παγκρέατος, που έχει πολύ λίγα ποσοστά επιβίωσης.

Η συγκεκριμένη καμπάνια προκάλεσε πολλά και ποικίλα σχόλια, αφού εκτός από την Κέρι Χάρβεϊ εμφανίζονταν άλλοι τρεις πραγματικοί ασθενείς με καρκίνο στο πάγκρεας, που έλεγαν: «Θα προτιμούσα να έχω καρκίνο στο στήθος» και «Μακάρι να είχα καρκίνο των όρχεων».

cancer

Η Κέρι Χάρβεϊ την περασμένη Τετάρτη παντρεύτηκε με τον σύντροφό της Μάθιου Μπιγκίνς, ο οποίος συγκλονισμένος από τον θάνατο της δήλωσε. «Εγώ και η οικογένεια της Κέρι, είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλειά της, όμως είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε το έργο της».

Τώρα ο σύζυγός της 24χρονης, θέλει να συνεχίσει την καμπάνια προκειμένου να συλλέξει υπογραφές για να συζητηθεί από τους πολιτικούς το θέμα της κρατικής χρηματοδότησης για τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Πηγή: thetoc.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.