Τέλος για τη Ρωσία η θερινή ώρα

Το μέτρο της μόνιμης θερινής ώρας στη Ρωσία αποδείχθηκε, 3 χρόνια μετά, ενοχλητικό για πολλούς Ρώσους, ακόμα και για τις αγελάδες σύμφωνα με την κυβέρνηση, οπότε η χώρα θα δοκιμάσει από την Κυριακή μια νέα ιδέα: μόνιμη κανονική ώρα, ακόμα και το καλοκαίρι.

clock moscowΤο μέτρο της θερινής ώρας υιοθετήθηκε από τη Σοβιετική Ένωση το 1981. Η μεγάλη αλλαγή ήρθε το 2011, όταν ο τότε πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ υιοθέτησε τη θερινή ώρα σε μόνιμη βάση. Παράλληλα, μείωσε τις ζώνες ώρας στις οποίες είναι μοιρασμένη η Ρωσία από τις έντεκα στις εννέα.

Με τον ερχομό του χειμώνα, πολλοί Ρώσοι άρχισαν να διαμαρτύρονται για διατάραξη των βιορυθμών τους, ειδικά στα βόρεια της χώρας, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο, όπου η διάρκεια της ημέρας είναι μικρή. Ακόμα και οι αγελάδες αποσυντονίστηκαν από τη θερινή ώρα χειμωνιάτικα, υποστήριξε ο Μεντβέντεφ ανακοινώνοντας το νέο μέτρο.

Από την Κυριακή, η κανονική ώρα επιστρέφει μόνιμα, τουλάχιστον μέχρι νεωτέρας. Επιπλέον, οι ζώνες ώρας αυξάνονται ξανά στις έντεκα.

Νωρίτερα φέτος, όταν η περιοχή της Κριμαίας στην Ουκρανία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία, η τοπική ώρα άλλαξε ώστε να ταιριάζει με την ώρα Μόσχας, δύο ώρες μπροστά από την ώρα Ελλάδας.

Roadstory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.