Τέλος ο ΕΟΠΥΥ και στον ιδιωτικό τομέα

Με διακοπή της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ προειδοποιούν οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών νοσοκομείων, κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, αν δεν εξοφληθούν οι οφειλές τους για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.
Οι οφειλές του 2012 ανέρχονται στο ποσό των 200 εκατ. ευρώ, αφού οι κλινικές έχουν πληρωθεί ως και τον Απρίλιο, και κάθε μήνα προστίθενται περίπου 50 εκατ. ευρώ, ενώ εκκρεμεί και η απόδοση του παρακρατηθέντος 10% των αμοιβών τους από τον Ιανουάριο.
Οι πρώτες κινητοποιήσεις τους θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου και θα είναι πενθήμερης διάρκειας (μέχρι και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου).
Αυτό σημαίνει ότι αν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών κάνει πράξη τις προειδοποιήσεις του, από την ερχόμενη Δευτέρα, οι 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να καταβάλλουν το 100% της αξίας των παρεχόμενων υπηρεσιών, βάσει του κρατικού τιμολογίου και στη συνέχεια θα διεκδικούν τα χρήματά τους από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
Κι όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα επιπλέον χρήματα που καλούνται να πληρώσουν και για τα φάρμακά τους, λόγω της νέας τακτικής της συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.