Τέλος το «νιώθω χοντρός/ή» από το Facebook

447a67c0d8440aaf56b709a6daca2f44

Το Facebook έβαλε τέλος  στο «νιώθω χοντρός/η» emoticon, μετά από μια διαδικτυακή εκστρατεία ακτιβιστών, οι οποίοι υποστήριζαν ότι αποτελεί ένδειξη αναισθησίας απέναντι στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές.

Περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι υπέγραψαν τη διαδικτυακή αίτηση, μέσω της ιστοσελίδας change.org, την οποία ξεκίνησε η Catherine Weingarten και η ομάδα Endangered Bodies. Η 24χρονη φοιτήτρια Catherine Weingarten ανέφερε ότι «το χοντρός δεν είναι συναίσθημα».

safe_image

Είδα στο status κάποιων φίλων μου το emoji ‘feeling fat’, συνοδευόμενο από μία φάτσα με τροφαντά μάγουλα. Το είδα και ένιωσα θυμό. Έχοντας ξεπεράσει, η ίδια, διατροφικά προβλήματα, γνωρίζω πώς είναι να ‘νιώθεις χοντρός’. Έχω περάσει πολλά χρόνια από τη ζωή μου, με αρνητικές σκέψεις για το σώμα μου να με κατατρέχουν. Όταν οι χρήστες, του Facebook, βάζουν στο status τους το ‘feeling fat’ emoticon είναι σαν να κοροϊδεύουν τους ανθρώπους που, όντως, θεωρούν τους εαυτούς τους χοντρούς» προσέθεσε η ίδια.

Στόχος, της ομάδας Endangered Bodies, είναι «να καταπολεμηθούν οι έμποροι μίσους του σώματος, που στρέφουν τα κορίτσια και τις γυναίκες εναντίον του ίδιου του σώματός τους».

RoadStory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.