Τίτλοι τέλους για τα Windows XP!

Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι από εμάς, έχουν χρησιμοποιήσει τα Windows XP ως λογισμικό στον υπολογιστή τους. Συγκεκριμένα το παραπάνω λογισμικό της Microsoft αποτέλεσε πρωτοπορία για την εποχή του, (η πρώτη παρουσίαση του έγινε στις 25 Οκτωβρίου του 2001), καθώς οι χρήστες του έμειναν κάτι παραπάνω από ευχαριστημένοι. Ο λόγος για την επιτυχία του λογισμικού, που φημολογείται πως είναι το καλύτερο λογισμικό μετά τα Windows 7, είναι πως ήταν εύχρηστο αλλά συνάμα προσέθεσε νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες πάνω στις οποίες βασίστηκαν οι νεότερες εκδόσεις λογισμικού από τη Microsoft.

Η αμερικανική εταιρεία λοιπόν θα σταματήσει την υποστήριξη του λογισμικού με ενημερώσεις στις 8 Απριλίου 2014. Μετά λοιπόν, από αυτή την ημερομηνία δε θα κυκλοφορήσουν άλλες ενημερώσεις ασφαλείας για το λειτουργικό σύστημα που ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται από πολλούς υπολογιστές σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και από πρόσφατη έρευνα της εταιρίας Net Applications, που έδειξε πως το 38.73% του συνόλου των ηλεκτρονικών υπολογιστών βασίζονται στα Windows XP.

Η συγκεκριμένη κίνηση από πλευράς Microsoft, αποσκοπεί στην μετάβαση των χρηστών στα πιο πρόσφατα λειτουργικά της συστήματα Windows 7 και 8. Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Telegraph, λιγότερες από τις μισές επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε αναβάθμιση των συστημάτων τους, με τη Microsoft να ελπίζει πως κάτι τέτοιο θα αλλάξει μέσα στη χρονιά.

Τίνα Ζαβουδάκη 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.