Τί απέγιναν οι stars της ποπ των 90’s;; [μέρος 2ο]

Όπως ήταν βέβαια αναμενόμενο οι αστέρες αυτοί παρέδωσαν τη καλλιτεχνική τους σκυτάλη στους διαδόχους τους. Ωστόσο μερικοί από εκείνους τους θρύλους, αν όχι όλοι, κατάφεραν να σημαδέψουν το μουσικό ρεύμα της ποπ. Aπτό παράδειγμα αποτελούν ο Vanilla Ice και η Alannah Myles , με τις αξέχαστες επιτυχίες τους που άφησαν ιστορία.

Ο Vanilla Iceείχε κάνει το ντεμπούτο του το 1990 με τη φήμη ενός λευκού ράπερ από το γκέτο. Όπως αποδείχθηκε αργότερα ο ίδιος δεν προερχόταν από κανένα γκέτο, ωστόσο κατάφερε να απολαύσει την επιτυχία του πρώτου άλμπουμ του , «To the Extreme» , να πρωταγωνιστήσει στην ταινία ‘Cool as Ice’ και να αποτελέσει main cast στα χελωνονιτζάκια. Tώρα ο Vanilla, μετά από το ξεφούσκωμα της φήμης του, παρουσιάζει εκπομπή με αντικείμενο την ανακαίνιση σπιτιών.

Η Alannah Myles , καναδέζικης καταγωγής, γνώρισε το απόγειο της καλλιτεχνικής καριέρας της με το τραγούδι «Black Velvet». Η επιτυχία αυτή κατάφερε να την αναδείξει ως ερμηνεύτρια και να της χαρίσει αρκετά βραβεία Grammy. H συνέχεια όμως δεν χαρακτηρίστηκε από την ίδια λαμπρότητα καθώς η Αlannah από τότε δεν κατάφερε να κάνει επιτυχία που να πλησιάζει το ‘Black Velvet’, όμως ήταν υποψήφια να εκπροσωπήσει τη Σουηδία στη Eurovision αλλά δεν τα κατάφερε, το 2008 τραγούδησε ζωντανά στη Θεσσαλονίκη και συνεχίζει τις συναυλίες της.

Τίνα Ζαβουδάκη

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.