Ταυτοποίηση των δραστών της Πάτρας

Θέμα χρόνου -ακόμα και ωρών- είναι η σύλληψη των δραστών της δολοφονίας του 38χρονου Πάνου Τσίρκα στην οδό Ανθείας της Πάτρας και τραυματισμού δύο ακόμα ατόμων, που έγινε χθες. Οι αστυνομικοί αναζητούν δύο άνδρες και μια ξανθιά γυναίκα που επέβαιναν σε ένα τζιπ μάρκας Daihatsu Terios, με τις αρχές να έχουν στη διάθεσή τους μαρτυρίες και υλικό από τα οποία ταυτοποιείται το άτομο που πυροβόλησε τον Τσίρκα και τους δύο ακόμα επιβαίνοντες στην BMW.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ. γνωρίζει τα στοιχεία και των υπολοίπων ατόμων που επέβαιναν στο μαύρο τζιπ με το οποίο έγινε η επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι από τον καταιγισμό πυρών τραυματίστηκε θανάσιμα ο Παναγιώτης Τσίρκας και σοβαρά ο Νικόλαος Ντάντης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εισήχθη κατευθείαν στο χειρουργείο. Ο τρίτος επιβάτης του BMW Δημήτρης Βαρβαρέσος τραυματίστηκε ελαφρά από τη σύγκρουση.

Τις μαρτυρικές καταθέσεις, καθώς και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από το σημείο της δολοφονίας του 38χρονου που έγινε χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Ζαρουχλέικα της Πάτρας, ερευνά η Αστυνομία, προκειμένου να φθάσει στα ίχνη των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών, θεωρούν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι δύο άνδρες που πυροβόλησαν εναντίον του 38χρονου, αλλά και εναντίον των άλλων δύο ατόμων που επέβαιναν στο ίδιο αυτοκίνητο με το θύμα, δεν είχαν καλύψει τη στιγμή της επίθεσης, τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Το γεγονός αυτό εκτιμάται, ότι θα βοηθήσει για την καλύτερη αξιοποίηση των μαρτυρικών καταθέσεων, που έχουν ήδη στα χέρια τους οι αστυνομικοί. Επίσης, οι αστυνομικοί γνωρίζουν τα στοιχεία του αυτοκινήτου, με το οποίο διέφυγαν οι δύο άνδρες και η μία γυναίκα, που αναζητούνται για την δολοφονική επίθεση, γεγονός που σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας, συμβάλλει θετικά στην πρόοδο των ερευνών.

Ταυτόχρονα, ανάλογα πάντα με την πρόοδο των ερευνών, δεν αποκλείεται να κληθούν και πάλι κάποιοι από τους αυτόπτες μάρτυρες, για να δώσουν εκ νέου κατάθεση στην Αστυνομία. Επίσης, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εξετάζουν με ιδιαίτερη προσοχή την κατάθεση που έχει ο 26χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Όσον αφορά τον δεύτερο τραυματία, ηλικίας 31 χρόνων, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «’Αγιος Ανδρέας» και προς τον παρόν δεν είναι σε θέση να δώσει κατάθεση.

Στο μεταξύ, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών περιμένουν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής έρευνας που γίνεται στους επτά κάλυκες και στις τρεις βολίδες, που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης, προκειμένου να μάθουν αν τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες, έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Παράλληλα εξετάζονται και τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στο όχημα των θυμάτων.

Πηγή: newsit.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.