Τα πάνω – κάτω στις αντικειμενικές αξίες

Την οριζόντια αύξηση ή ακόμα και μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων επιλέγει η κυβέρνηση μεταθέτοντας για το 2014 το νέο σύστημα που θα βασίζεται σε real time στοιχεία της αγοράς.

Η κυβέρνηση λέει ότι δεν μπορεί να είναι έτοιμη μέσα στο 2013 και έτσι το σύστημα που θα εναρμονίσει τις αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες μετατίθεται για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο.

Έτσι επιλέγεται για εφέτος η… πεπατημένη με τις οριζόντιες αυξήσεις και μειώσεις κατά περίπτωση.

Σύστημα το οποίο για ακόμη μια φορά θα ευνοήσει λίγους και θα οδηγήσει πολλούς στην εφορία να πληρώσουν πολλαπλάσιους φόρους.

Οι τιμές αναμένεται να μειωθούν σε περιοχές όπως το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όπου η εμπορική αξία έχει πέσει κατακόρυφα τα τελευταία τρία χρόνια, όμως σε άλλες περιοχές αναμένεται να αυξηθούν συμπαρασύροντας μαζί τους και μερικές δεκάδες φόρους, ως και 50% ή και 60%!

Τέτοιες είναι περιοχές της Κηφισιάς, της Γλυφάδας, της Βούλας, του Ελληνικού, της Νέας Σμύρνης, του Παλαιού Φαλήρου, της Πεντέλης, του Διονύσου κ.α.

Πηγή:newsbomb.gr

One Response to "Τα πάνω – κάτω στις αντικειμενικές αξίες"

  1. Πολίτης   Μάιος 6, 2013 at 7:11 μμ

    Καιρός να μειωθεί (με νόμο) και η αμοιβή του μεσίτη, έτσι ώστε να μην ξεπερνά το μηνιάτικο – κατώτατο μισθό. Δεν είναι σωστό ο μεσίτης να εισπράττει περίπου όσα εισπράττει και το κράτος από μια αγοραπωλησία.

    Απάντηση

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.