Τα πιο αλλόκοτα φαγητά του κόσμου

akrides-575x262

Σε ορισμένες γωνιές του πλανήτη, οι τοπικές σπεσιαλιτέ απέχουν, κατά πολύ, από αυτό που θα χαρακτηρίζαμε ως ένα «αξιοπρεπές πιάτο».

Στην ιστοσελίδα Eat Your World μπορεί κανείς να βρει μερικά πιάτα, από όλον τον κόσμο, που όχι απλά δε σου φωνάζουν «φάε με», αλλά κάνουν το στομάχι σου να… στριφογυρίζει!

Η δοκιμή των σπεσιαλιτέ ενός τόπου, φαγητών και ποτών, είναι ένα απαραίτητο συστατικό κάθε ταξιδιού, καθώς μπορεί να αναδείξει τον πολιτισμό, την ιστορία, τη γεωγραφία και τις λαϊκές παραδόσεις του τόπου. Η αναζήτησή τους μπορεί να φέρει έναν ταξιδιώτη σε πιο στενή επαφή με τους κατοίκους κάθε περιοχής, επιτρέποντας μια πιο πλούσια εμπειρία ταξιδιού», ανέφερε η travel-food writer Laura Siciliano-Rosen.

Στο Μεξικό, ένας από τους δημοφιλέστερους μεζέδες-φαγητό δρόμου είναι οι ακρίδες. Οι Μεξικάνοι έχουν επίσης, μια ιδιαίτερη προτίμηση στα -γνωστά- τάκος… με γέμιση μυαλού μοσχαριού!

food5 food4

Στη νοτιοανατολική Ασία και πιο συγκεκριμένα στους δρόμους της Κίνας, της Ινδονησίας και της Μαλαισίας μπορεί να βρει κανείς τηγανητά πόδια κότας.

food3

 

Ενώ, στις Φιλιππίνες ένας αγαπημένος μεζές είναι το «balut», δηλαδή το βραστό έμβρυο πάπιας!

food2

Στην Κορέα ένα από τα πιο κοινά πιάτα είναι το «sannakji», που αποτελείται από ζωντανά μικρά χταπόδια, καθώς επίσης και η σούπα από σκύλο!

food6

Τέλος, στην Ιαπωνία λατρεύουν να τρώνε «shirako», δηλαδή αρσενικά γεννητικά όργανα ψαριών, που περιέχουν σπέρμα.

food1

RoadStory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.