Τα πιο δημοφιλή τραγούδια του Youtube για το 2012

Το διαδίκτυο αποτελεί, πλέον, ένα σημαντικό μέσο προώθησης των καλλιτεχνών και της δουλειάς τους και οι διαδικτυακές επιτυχίες τυγχάνουν μεγάλης αναγνώρισης. Το 2012 φτάνει στο τέλος του  και είναι ώρα να δούμε ποια ήταν τα δέκα τραγούδια που έκλεψαν τις καρδιές των Ελλήνων στο youtube.

1. Gangnam Style  

Το πιο ξεσηκωτικό  χιτ της περιόδου, το Gangnam style, όπως είναι το όνομα του, μας ήρθε από Κορέα και έγινε μανία από το YouTube. Υπεύθυνος για αυτό, ο Κορεάτης ράπερ PSY, αλλά μάλλον πιο “πιασάρικο” από το κομμάτι είναι το videoclip του, με τον ίδιο να δείχνει απόλυτα συνειδητοποιημένος για την εμφάνιση και το στυλ του. Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι  το συγκεκριμένο κομμάτι έχει αποσπάσει πάνω από 961 εκατομμύρια χτυπήματα στο  Youtube.

2. Mamacita Buena

Το «Mamacita Buena» μέσα σε λίγες ημέρες έχει καταφέρει να γίνει το αγαπημένο τραγούδι του καλοκαιριού. Ακούγεται σε ραδιόφωνα, club, beach bar και σε όλα τα πάρτι. Ο άντρας που τραγουδάει κι έχει γράψει παράλληλα το τραγούδι αυτό δεν είναι άλλος από τον ταλαντούχο, Claydee Lupa. Μάλιστα το τραγούδι μεταφράστηκε και στα ελληνικά κι ερμηνεύτηκε από τον Κώστα Μαρτάκη, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

3. Πιο ψηλά

Το τραγούδι που πήρε το βραβείο  MTV BEST GREEK ACT για το 2012 αποτέλεσε μια από τις αγαπημένες μουσικές συντροφιές των νέων, γι’ αυτό και έφτασε να ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια χτυπήματα στο Youtube. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό αυτού του τραγουδιού είναι το το πολύ γλυκό videoclip του! Οι Vegas αποτελούμενοι από την κοπέλα της παρέας, Μελίνα Μακρή στα φωνητικά μαζί με τον μελαμψό και αγαπημένο ZeRaw ενώ τους συνοδεύει και ο DJ Airth στα πικάπ, έχουν καταφέρει να γίνουν μια από τις αγαπημένες μουσικές συνήθειες.

4. Δεν ταιριάζετε σου λέω

Ο Παντελής Παντελίδης  έχει προκαλέσει αίσθηση με την φωνή και τα τραγούδια του. Τα video με τις εμφανίσεις και τα τραγούδια του είναι διάσημα και έχουν εκατοντάδες χιλιάδες views στο youtube. Έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές και όλοι μιλούν για ένα σπάνιο ταλέντο, ενώ δηλώνει πως εμπνέεται από προσωπικές στιγμές. Το συγκεκριμένο τραγούδι έχουν δει  πάνω από 4 εκατομμύρια άτομα.

5. Το πουλάκι τσίου

Η ελληνική έκδοση του αντίστοιχου  ιταλικού τραγουδιού Pucino pio,  είναι αναμφισβήτητα ένα τραγούδι που έχει καταφέρει να τρελάνει μικρούς, αλλά και μεγάλους! Πρόκειται για μια χιουμοριστική οπτική των κατοικίδιων ζώων και των ήχων που παράγουν.

6. Πηδάω τα κύματα

Η πετυχημένη συνεργασία των Stavento με την Πάολα έδωσε μια διαφορετική οπτική της αρχικής μορφής του τραγουδιού και αποτέλεσε μια από τις επιτυχίες του καλοκαιριού καθώς ακουγόταν σ΄όλα τα ραδιόφωνα και τα club.

7. Ένα βράδυ

O Stan, φαίνεται πώς δεν είναι  μόνο για να τραγουδάει και αυτό γιατί είναι και πολύ καλός συνθέτης και απ’ ότι φαίνεται και το νέο pop idol της χώρας μας, καθώς έχει γράψει ο ίδιος το συγκεκριμένο κομμάτι.

8. Πόσες χιλιάδες καλοκαίρια

Η Demy, κατά κόσμον Δήμητρα Παπαδήμα είναι το φρέσκο όνομα της μουσικής σκηνής, με επιτυχίες στο ενεργητικό της και σημαντικές συνεργασίες, παρά τη σύντομη μουσική της πορεία. Το τραγούδι αυτό μάλιστα βρισκόταν για δύο μήνες στην κορυφή των μουσικών λιστών των μεγαλύτερων ελληνικών ραδιοφώνων.

9. Συνοδεύομαι

Μια ακόμη επιτυχία του Παντελή Παντελίδη είναι αυτό το τραγούδι που μιλά για ένα χαμένο έρωτα και αποδεικνύει τη δυναμική που έχει αποκτήσει ο τραγουδιστής στο νεανικό κι όχι μόνο κοινό.

10. Τον έλεγχο χάνω

Η Μαρία Μακρή και οι  ΝΕΒΜΑ δημιούργησαν μια από τις επιτυχίες της χρονιάς και χάνουν πλέον τον έλεγχο με το μέτρημα των «χτυπημάτων» στο Youtube. Χαρακτηριστικό είναι  ότι στο video clip του τραγουδιού κλέβει την παράσταση η σκηνή με τα δύο παιδάκια όπου το αγοράκι χαρίζει στο κοριτσάκι μια μαργαρίτα και αυτή τον φιλάει! Και δείχνουν ότι ακόμη ένας έρωτας δημιουργήθηκε!

Αλέξανδρος Πήχας

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.