Τα 30 πρόσωπα που θα στελεχώσουν το “Ποτάμι” του Σταύρου Θεοδωράκη

“Το Ποτάμι” μπήκε ορμητικά στην πολιτική ζωή του τόπου μας και αυτό φάνηκε από την κατάμεστη αίθουσα του Πολυχώρου Hub από δημοσιογράφους και συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη χθές το μεσημέρι στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε.

to-potami Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν τοποθετήθηκε εξ’ αρχής όπως συνηθίζεται. Δεν ήθελε όπως είπε να κάνει μονόλογο και άρχισε να δέχεται αμέσως ερωτήσεις. Όρθιος, και πηγαίνοντας πέρα δώθε γεγονός που δείχνει νευρικότητα απαντά στις ερωτήσεις όλων των δημοσιογράφων.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θα είναι υποψήφιος. Κεντρικό σύνθημα του συνδυασμού είναι «πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν». Άλλωστε όπως ανέφερε «Θα πρέπει να γνωρίζουν άριστα ξένες γλώσσες, να έχουν κάποιο μορφωτικό επίπεδο και να χειρίζονται τα ευρωπαϊκά θέματα Στην Ευρωβουλή θα πρέπει να βρίσκονται οι άριστοι, δηλαδή εκείνοι που έχουν τα απαραίτητα προσόντα. Θα είναι δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, αλλά και άνθρωποι από τα εργατικά κινήματα.»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε τα 30 κεντρικά πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο κόμμα, τους οποίους ο ίδιος χαρακτήρισε ως φίλους και συνεργάτες που στηρίζουν τη νέα πολιτική προσπάθεια.

Θοδωρής Γκόνης, σκηνοθέτης -στιχουργός
Μαρία Δημητρίου, επιμελήτρια κοινωνικής πρόνοιας
Παναγιώτης Καρκατσούλης, καθηγητής
Βάσω Κιντή, καθηγήτρια
Δημήτρης Κοντοπίδης, γιατρός 
Δημήτρης Κουρέτας, αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Ολυμπία Κατσαγάκη, φωτογράφος
Δημήτρης Κυριακόπουλος, πρόεδρος αθλητικού συλλόγου «Πρωτέας»
Αναστασία Λαμπρία, εκδότρια
Γαβρίλης Μαυρογιάννης, ξυλουργός
Γιώργος Μαυρωτάς, πρώην πολίστας
Νίκος Ξυδάκης, στιχουργός
Νίκος Ορφανός, ηθοποιός 
Γιώργος Παπαληός, σκηνοθέτης
Ανδρέας Πετρουλάκης, σκιτσογράφος
Τάσος Τέλλογλου, δημοσιογράφος 
Χριστίνα Ταχιάου, δημοσιογράφος από τη Θεσσαλονίκη 
Σταύρος Τσακυράκης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου 
Χάγκεν Φλάισερ, καθηγητής 
Νίκος Δήμου, συγγραφέας
Άννα Εφραιμίδου, ογκολόγος
Αύγουστος Κορτώ, συγγραφέας
Ζαχαρούλα Λούδα, αμπελουργός
Αννα Ληδάκη, καθηγήτρια κοινωνιολογίας
Χάρης Μαθιόπουλος, οικονομολόγος
Νίκος Μαρατζίδης, καθηγητής
Γιούλη Μενουδάκου
Αναστασία Μηλιού, υδροβιολόγος
Ντάνα Παρασκευοπούλου, κάτοικος Αγίου Αχιλλείου Πρεσπών
Θανάσης Σκόκος


Βασικός στόχος του πάντως όπως τόνισε είναι να αυξηθεί η παραγωγή για να «απελευθερωθούμε από τα δεσμά των δανειστών. Προτεραιότητα είναι να βάλουμε μπροστά την ελληνική μηχανή, με επενδύσεις. Οι Έλληνες πλούσιοι να ρίξουν λεφτά στην οικονομία, να μην υπάρξουν πολιτικοί τσαμπουκάδες και φορολογικοί αιφνιδιασμοί. Ο Έλληνας πρέπει να νιώσει σταθερότητα» είπε χαρακτηριστικά δίνοντας ελπίδες στους Έλληνες επιχειρηματίες.

Τέλος για το μείζον ζήτημα της νεανικής ανεργίας, ο ίδιος προτείνει το επίδομα ανεργίας να επεκταθεί μέχρι τα ποσοστά της ανεργίας να παρουσιάσουν σημαντική πτώση. Ως παράδειγμα, μάλιστα, έδωσε την πολιτική που εφαρμόζει το Ισραήλ στον συγκεκριμένο τομέα. Ο Σταύρος Θεοδωράκης, εξήγησε ότι το ισραηλινό κράτος δίνει την ευκαιρία στους νέους να παρουσιάσουν τις καινοτόμες ιδέες τους και τους προσφέρει την κατάλληλη υποδομή, ώστε να τις «δουλέψουν» και να τις  υλοποιήσουν για τρία χρόνια. «Αυτό κρατάει τους νέους και τους αφήνει να παίξουν ρόλο στην οικονομία» τόνισε. Το κράτος έχει δύο χρέη, σύμφωνα με τον ίδιο: Πρώτον να συντηρεί αυτούς που έχουν ανάγκη και δεύτερον να τους μετατρέπει να πρωταγωνιστές… 

Φαίη Κεφαλά

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.