Την 7η θέση κατέκτησαν Έλληνες μαθητές στην 11η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στη Ρωσία (Εικόνες)

team-minders2
Τα μέλη της ελληνικής αποστολής «Team Minders»

Την έβδομη θέση κατέκτησαν η ομάδα των Ελλήνων μαθητών που συμμετείχε στην 11η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Σότσι της Ρωσίας, με θέμα «Ρομπότ και Διάστημα»

Η ελληνική αποστολή με το όνομα «Team Minders» υπό την καθοδήγηση του προπονητή κ. Μωραΐτη, που κατάφερε να ξεχωρίσει μεταξύ των 100 συμμετοχών από όλο τον κόσμο, αποτελείται από τους μαθητές Αγορόπουλο Στέλιο, Λέσση Αλέξανδρο, Ελευθεριάδη Δημήτρη, Ταούκη Ιάσωνα και Ζαφείρη Ορφέα.

Πρόκειται για μια σημαντική διάκριση καθώς ο διαγωνισμός WRO (World Robot Olympiad) δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές από 8 έως 18 ετών να κατανοήσουν τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και την Πληροφορική, επιτρέποντάς τους να εμπλακούν σε μία διαδικασία επίλυσης ενός προβλήματος με τη χρησιμοποίηση όλων των σύγχρονων τεχνολογιών ρομποτικής που είναι διαθέσιμες σήμερα.

Οι ομάδες για την Ολυμπιάδα του 2015 θα αναδειχθούν από τον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώνεται από την WRO Hellas (wrohellas.gr & FB / WRO Hellas) σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Ελλάδας και διεξάγεται τον προσεχή Ιούνιο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.

Οι νικητές της κάθε κατηγορίας (από το Δημοτικό ως το Λύκειο), θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη Ολυμπιάδα Ρομποτικής, στο Κατάρ, το 2015.

RoadStory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.