Τι θα δούμε σήμερα στη ΔΕΘ;

Vertical_DanceΈνα φαντασμαγορικό θέαμα από την Ioanna Mare και τον  Danniel Arrando, λαμβάνει χώρα στον τοίχο του περιπτέρου 9, με τον τίτλο Vertical Dance-Χορεύοντας στους τοίχους. Πρόκειται για ένα ντουέτο με εμφανίσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ χορού και ακροβατικών του  κόσμου. Στην ουσία πάντως το εν λόγω θέαμα συνίσταται στην παρουσίαση ακροβατικού χορού σε τοίχο, αποτελούμενης από μια παράσταση με σχοινιά και ακροβατικές κινήσεις σε ένα σόου ισορροπίας, ακροβατικής τέχνης και ακρίβειας στην εκτέλεση όλων των ασκήσεων και των χορευτικών κινήσεων.  Και όλα αυτά υπό τους ήχους της μουσικής σε ένα θέαμα που θα σας μείνει χαραγμένο στη μνήμη, καθώς οι χορευτές-ακροβάτες είναι πολύπειροι και αρκετά ταλαντούχοι, ώστε το αποτέλεσμα να μην είναι κάτι λιγότερο από αυτό που περιμένει και ο πιο απαιτητικός θεατής. Μην το χάσετε λοιπόν…. Κάθε μέρα στις 19.45 μέχρι και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

thessbike-podilata-570-480x360Παράλληλα, στο πλαίσιο της εβδομάδας ποδηλάτου η ΔΕΘ- Helexpo οργανώνει ποδηλατικές δράσεις με στόχο την προβολή μέσων εναλλακτικής μετακίνησης. Έτσι, στις 11 Σεπτεμβρίου διοργανώνει ποδηλατοδρομία στα ιστορικά σημεία της πόλης, με αφετηρία και τερματισμό την Πύλη της ΧΑΝΘ. Σε αυτή τη διαδρομή, οι ποδηλάτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στην πόλη, βλέποντας παράλληλα και όλα τα σημαντικά κτίσματα της πόλης, όπως την Καμάρα, την Αγία Σοφία και το Λευκό Πύργο. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της ποδηλατικής δράσης, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, θα λάβουν χώρα στο οικείο περίπτερο της ΔΕΘ εκπαιδευτικές δραστηριότητες, και πιο συγκεκριμένα δράσεις που αφορούν τις ποδηλατικές δεξιότητες. Συνάμα θα διεξαχθούν παιχνίδια για τους φίλους του ποδηλάτου καθώς και κλήρωση για τους νικητές του  «Κυνηγιού Θησαυρού», που θα είναι σε ισχύ σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης.

DSC_0349Δυναμικό παρόν δίνει για πρώτη φορά στη ΔΕΘ το Πατρινό Καρναβάλι, στον υπαίθριο χώρο του Περιπτέρου 14. Μέσα από αυτή την πρωτότυπη συμμετοχή οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από τις παράλληλες εκδηλώσεις που έχει οργανώσει η επιτροπή του καρναβαλιού. Έτσι θα φανούν για άλλη μια φορά η ζωντάνια και οι δυνατότητες του καρναβαλικού συνεργείου της Πάτρας καθώς και τα δημιουργήματα αυτής, με στόχο την περαιτέρω προβολή του Πατρινού Καρναβαλιού και η ανάδειξη του ως σημαντικής μορφής της ελληνικής δημιουργικής επιχειρηματικότητας και πηγής τουρισμού.

Αλέξανδρος Πήχας

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.