Το Βατικανό «γυρνά την πλάτη» σε ομοφυλόφιλους και διαζευγμένους

Βατικανό

Απογοητευμένος από την τελική έκβαση που είχε η Σύνοδος των επισκόπων εμφανίστηκε ο Πάπας Φραγκίσκος , γνωστός για τις ριζοσπαστικές του ιδέες  απέναντι σε θέματα «ταμπού» της ρωμαιοκαθολικής  εκκλησίας.

Η πρόταση που καλούσε σε «σεβασμό  και  ευαισθησία» απέναντι στους ομοφυλόφιλους εξαφανίστηκε από το κείμενο, ενώ δεν πέρασε ούτε η πρόταση για κοινωνία στους διαζευγμένους.

Ο ιταλικός τύπος ερμηνεύει αυτό το γεγονός  ως διχασμό και έμμεσο πλήγμα  προς τον Ποντίφικα,  καθώς η πρόταση καταψηφίστηκε από το ένα τρίτο.

Ο πάπας Φραγκίσκος, διαδέχθηκε τον Βενέδικτο ΙΣΤ’ το Μάρτιο του 2013 και έκτοτε έχει κάνει άνοιγμα προς τους ομοφυλόφιλους  προσπαθώντας να φέρει ριζικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται από την Εκκλησία.

Την χρονιά που πέρασε ο νέος πάπας ψηφίστηκε από gay περιοδικό ως το πρόσωπο της χρονιάς με την χαρακτηριστική του φράση «Αν κάποιος είναι gay και αναζητά τον Θεό με καλή πίστη, ποιος είμαι εγώ για να τον κρίνω».

Μετά το τέλος της Συνόδου ο Ποντίφικας δήλωσε «Προσωπικά θα ήμουν πολύ ανήσυχος και πικραμένος  εάν δεν είχαν υπάρξει ζωντανές συζητήσεις ή εάν ο καθένας συμφωνούσε ή έμενε σιωπηλός και υπήρχε μια ψεύτικη συγκατάβαση». 

RoadStory.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.